søndag 31. januar 2010

En tabbekjole og et par gaver

På onsdag hadde jeg fri og sydde så det kost! Blant annet ble det en kjole til Eline som jeg har planlagt i lang tid. Uansett om den var godt planlagt ble kjolen en tabbe fra start til slutt.. Først klipte jeg feil i det dyrebare lilla stoffet som snille BimalvSykroken.net har vært så snill å sende meg.. Faktisk klipte jeg ikke feil bare en gang, og når jeg fra før hadde beregnet feil stoffmengde (tenkte ikke på at dette stoffet bare var 110 bredde) så ble det litt knapt! Men siden jeg ikke hadde mer stoff måtte jeg bare lure det til. Det var ikke så lett å få det fint nede i overgangen mellom velour og stumt stoff heller, så det ble litt snålt der. Men mottakeren er fornøyd, og jeg synes ikke den ble så verst til slutt jeg heller. Kjolen er forøvrig inspirert av de nydelige kjolene Fru Jansen syr. All ære til henne, for det var ikke så lett som jeg hadde trodd! Mønsteret jeg tok utgangspunt i er fra boka Barn igjen. Str 122. Alle stoffer fra Stoff og stil.

I tillegg har jeg i helga sydd et skjørt til ei venninne av Eline som fyller 6 år i dag. Håper det faller i smak! Også det etter mønster fra Barn igjen, stoffet er Amy Butler (rester fra stoffet jeg har til kjøkkengardin).


I gårkveld var jeg i bursdagsselskap til ei venninne som fylte 35. Hun fikk et strikket sett med hals og lue i Eskimogarn dra Drops. Eline som litt tilgjort modell.

4 kommentarer:

 1. Så flink og effektiv du er, jeg sitter å skal rydde litt her nå så jeg skal få sydd meg scrappevesker til treffet...gleder meg masse...

  SvarSlett
 2. skal si du er produktivom dagene!!!Så masse fint du tryller fram!!!!!!!!Kjolen var så søt-kunne hatt en slik selv jeg!ogstoffet på skjørtet var så skjønt.Artig med den halsen du har strikket-likte jeg godt!Funnet på ideen selv?lua var også fin ja!!Elsker sånne prosjekter med tykke pinner og garn!!!!!!

  SvarSlett
 3. Produktiviteten er heldigvis tilbake etter en slapp periode på nyåret..
  Halsen i eskimogarn er oppskrift fra Drops. Skrekkelig enkel: 18 masker med DOBBEL eskimo på pinne 12. Perlestrikk til 70 cm. Du trenger 4 nøster (200gram tilsammen). Sys sammen ende mot side - vola!

  SvarSlett