onsdag 9. desember 2009

Gavesying og behovet for en hals
I dag har jeg fridag fra jobb. Koser meg foran symaskina. Jeg har satt meg ambisiøse mål når det gjelder julegavesying, så her er det bare å være effektiv! Men det er koselig å blogge litt også, så jeg gjør det litt inimellom.
På søndag hadde vi kollekti 2-års bursdagsfeiring for "babygruppa" til Åsa. Det er en fantastsk gjeng med mammaer som jeg ble kjent med på Barn i magen-treff her i byen da vi gikk gravide. Nå har altså babyene i magen blitt 2 år, og vi holder fortsatt god kontakt. Både mammaer, 2 åringer, storesøsken, smæsøsken og pappaer koste seg sammen på søndag. Vi skulle kjøpe gave til Magnus som ønsket seg forkle og bakesaker, og siden jeg ikke fant noe barneforkle jeg synes var fint måtte jeg sy et på søndag formiddag. Gaven ble usedvanlig godt mottatt av 2års jubilanten! Den var i bruk hele bursdagen!


Det er altså julegaveproduksjon som står på programmet. Sydde ferdig en kjole i går kveld som skal sendes til en annen toåring vi kjenner. Håper den faller i smak (og at ikke mamman sniker her inne og skjønner at den er til hennes prinsesse). Bærestykket er sydd dobbelt med en løper fra loppemarked som ytterstoff, foret med bomullslerett fra stoff os stil. Skjørtet er dongeristoff.
Foran:
Bak:

Åsa hadde behov for en hals, og inntil vi får kjøpt en skikkelig en sydde jeg akkurat en foreløpig en av en gammel utslitt body. Jeg kasserte nettopp restene av en nøstebarn-body fra i fjor. Knappene i skrittet var ødelagt og foran var den både flekkete og hullete, men rseten av den var jo nesten like fin. Syntes derfor det var litt stygt å kaste det som var helt, og tok vare på det uten noen plan om hva det skulle brukes til . Og nå fikk vi altså bruk for det før jeg ante ordet av det! Håper den passer!

4 kommentarer:

 1. Akkurat nå kjente jeg at jeg ble veldig misunnelig på sydagen din;) Men, du fortjener en fridag innimellom alt! Jeg sniktittet bare inn til deg i lunsjen, nå må jeg tilbake til referatskriving!

  SvarSlett
 2. Oioi, så god ide å resirkulere små bodyer til halser! DEN kopierer jeg til småguttene mine. Her er det etterhvert mange knøttsmå ullbodyer og selvfølgelig behov for halser. At jeg ikke har tenkt på det... Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 3. Du er jo både effektiv og kreativ! Stilig å bruke løperen til overstykke på kjolen. Halsen så supergod ut!

  Fortsett og kos deg med symaskinen :-)

  SvarSlett
 4. Åh! Så lurt å sy om en nøstebarnbody..! Nå gremmer jeg meg over all ulla jeg har kastet.... ;)
  Dette tipset skal jeg prøve ut..
  Forøvrig var både forkle og kjole nydelig!
  Inspirerende:)
  Madeleine

  SvarSlett