mandag 30. november 2009

Adventskalenderen er fyllt og litt forsinka tenning av adventslyset

Da har jeg fått pakket inn de fleste av kalendergavene til jentenes adventskalender (mangler å kjøpe inn 3 eller 4). Koselig mamma-pusleri. Ekstra koselig er det å henge opp adventskalenderen som var et av mine første syprosjekt i voksen alder da jeg sydde den til min kjære i 2002. Det året reiste jeg nemlig til Sør-Amerika sammen med to venninner i desember og januar, og forlot min kjære ventende på julen alene. Jeg kjøpte diverse verktøy og smånyttige dupeditter til ham, kombinert med godteri. De senere årene er det selfølgelig ungene som har fått gaver i kalenderen, og i år er første året at Åsa får pakker. Det jeg har gjort er å kjøpe og pakke inn ting de uansett trenger: truser, sokker, fingerhansker og reflekser - og kombinert det med annet småtteri de synes er morsomt som klistremerker, badeskum i små figurer, hårpynt og godteri i helgene. Har også pakket inn lapp om pepperkakebaking og en kinobillett til størstejenta. Jeg prøver å være ganske bevisst på at pakkene ikke skal bli for dyre, prøver å kjøpe gjennom året når jeg kommer over noe. Dessuten har jeg prøvd å unngå å kjøpe dill som bare blir liggende. Blir morsomt å se om pakkene faller i smak.

Kalenderen før pakkene kom på plass:
Med pakker:

Kalendersokkene er forresten sydd av rød ullfilt og grå vadmel fra panduro. Svært enkle å sy! Sokkene har tre forskjellige størrelser, men de minste skulle vært litt større, for det er litt vanskelig å få plass til noe særlig i dem. Dekorstoffene er bare festet med vlisofix faktisk. Så henger de med klesklyper på en tjukk hyssing.
Og om du lurer på hvor 21 til 24 er så henger de rundt hjørnet på hylla pga plassmangel.
Tidligere i kveld tente Eline første adventslyser. Vi var bortreist i helga, så det ble ikke tent noe lys hjemme her i går, så da måtte det bli i dag. Veldig konsentrert og stolt.

1 kommentar:

  1. Så fint med hjemmelaget kalender! Her ble det kjøpekalender i år. Man kan jo ikke være kreativ alltid... Men- neste år! Lurt å kjøpe inn småting hele året og bra at ikke pakkene skal være så enormt dyre og flotte.

    SvarSlett