tirsdag 24. november 2009

Flere bukser til minstemor og julegave-kos

Det er så kjekt å sy noe som barna virkelig trenger (og ikke bare fordi mor har skrekkelig lyst til å sy..). Jeg har nylig oppdaga at Åsa mangler bukser, så derfor sydde jeg to til i går kveld. Begge endte opp med å bli meedom form 1, str 92. Jeg prøvde å sy elefantbuksa i form 2 under tanken om at det kunne bli kult med ei vid/posete bukse, men underveis skjønte jeg at den bare kom til å bli diger og sekkete.. Derfor sydde jeg den inn i sidene. Dessuten synes jeg meedom har en tendens til å bli så høye i livet. Jeg er så usikker på hvor mye jeg skal ta av for ribbkanten.. I boka står det at man skal klippe av svarende til halve ribbe-bredden. Mener de da halve ribben i ferdig form? Eller halve at det ribben måler før den syes/brettes?
Vel de ble da ok til slutt.

Elefantbuksa foran mine nye julelysestaker :o)
Bukse nummer to i orange velour med brun ribb. Denne skal få følge av en omslags-hettejakke etter hvert er meningen.

I kveld har Eline og jeg begynt å lage julegaver. Hun har selv bestemt hva hun skal lage, og først ut er gaven til pappa. De er i full gang med å lage julegaver i barnahagen, og hun pleier å være veldig ivrig i julegaveproduksjonen slik at alle skal få.

6 kommentarer:

 1. Så flink du e å sy, stilige bukser du har laget:-)
  Skal til å klippe litt jeg og i dag, men til m selv.
  Har en liten en som har vært syk i dag, men bedre nå heldigvis, så nå kan jeg sette igang tenker jeg.
  Ha en fin dag, klem

  SvarSlett
 2. Stilige bukser du har sydd.
  Eline ser ut til å kose seg :-)

  SvarSlett
 3. Fin bukse med elefanter, så kjent ut;)
  Så artig at du og Eline har begynt med julegaver. Jeg har lyst til å lage noe sammen med Andrea, men litt usikker på hva som egner seg for en toåring. Tenkte å finne på noe som er artig for oss begge og som vi kan få noe fint ut av. Jeg har en tendens til å skulle gjøre så mye forskjellig på helg at jeg må passe litt på for å finne på noen artige og koselige juleforberedelser. Kom med forslag!!

  SvarSlett
 4. He,he, ingeborg, den buksa er nok kraftig inspirert av din ja!! Glemte helt å skrive det i teksten!

  SvarSlett
 5. Her var det mye flott å titte på... Også så hyggelig med juleforberedelser i fellesskap. Her er det mer enn nok med noen runder pepperkakebaking enn så lenge...

  SvarSlett
 6. så søte og myke og gode buksene ser ut!!!!Ser ut som om datra de koser seg kjempe masse!!Viktig å ta seg tid til at de små får være med på forberedelsene fram mot jul!

  SvarSlett