tirsdag 18. mai 2010

TA-TA!!


Her er jakken til Åsa som jeg har hatt i tankene helt siden Ottobre 4/2009 kom. Jeg synes det lilla poplinstoffet med fugler og blomster er så herlig! Det heter Asian rain og er kjøpt hos tygpyssling.se. Siden jeg ikke hadde somla meg til å sy den før hadde jeg bestemt meg for at den skulle bli ferdig til 17.mai, og det ble den; kl 01.00 natt til 17.mai kunne jeg skru av symaskina. Må nok være mitt mest avanserte syprosjekt hittil. Ikke egentlig vanskelig, bare mange vendinger. Den har for av grønn prikkete bomull og mellomlegg av Vliselin H630. Jeg lærte masse underveis, og morsomt var det! Det som er litt kjipt er at den ikke ser hemsydd ut, så det er ingen som spør om jeg har sydd den selv - he, he! Det har ikke blitt tid til å ta "vanlige! skrytebilder, men her er den i allefall "in action"

De obligatoriske bunadsbildene var ikke så lett å få knipsa i år (de er vel egentlig aldri det..). Åsa vet definitivt best selv når hun vil være med på bilde og ikke, og Eline er nesten for flink til å posere (det blir en smule unaturlig). Så de beste bildene fra den store dagen ble tatt på trampolina.
Eline har en festdrakt med historisk sus; den sydde min oldemor til mormor av en avlagt herrebukse (!) under 2.verdenskrig. Den er brodert etter inspirasjon fra en Hulda Garborg festdrakt med det som var å oppdrive av broderingsgarn, noe om gjør at den har litt forskjellige farger på uike blomster. Og min mormor brukte den som 6.åring på 17.mai frigjøringsåret 1945! Stor stas at Eline kan bruke den opp igjen! Også Åsa sin bunad/festdrakt er gjenbruk. Den hadde min mamma da hun var liten, og den er det mrmor som har sydd. Som dere skjønner kommer jeg fra en familie med stolte sytradisjoner. Min mormor jobbet som sømmerske, og hun er veldig glad for at jeg har funnet fram symaskina!

12 kommentarer:

 1. Helt underbar jacka! Den ska ni vara stolta över!!

  SvarSlett
 2. For en fantastisk fin jakke du har laget!! Og historien bak den festdrakten var jo herlig...det må være stas å pynte jenta si i en drakt med en slik historie!

  SvarSlett
 3. WOW:::: Den var helt NYDELIG:):)
  Bøyer meg i sy-støvet ditt!!!

  Har tenkt tanken på å sy jakke til poden min jeg også, men har ikke funnet stoff som jeg vil ha enda.. så da regner jeg med at det ikke blir i år..hehe..

  Så utrolig historie bunaden har. Skikkelig arti og bruke når det blir sånn familiearv som det!!:)
  klems

  SvarSlett
 4. Så nydelig jakke. Kjempefin. Og utrolig fine bunader. Veldig gøy at klærne kan gå i arv - det gjør de hos oss også. Min mormor var også syerske. Koselig at også tradisjonene går i arv!

  SvarSlett
 5. TUSEN TUSEN takk for gaven!!!!! Utrolig fin hals og så så søtt mobil etui også:) og kort! Snill du er! Kom hjem fra Oslo i går kveld/natt og da låg det og ventet på meg -på selve bursdagen min!!!! Ble veldig glad. Kommer et innlegg senere, må legge ut fra Oslo turen først.

  Utrolig fin jakke og luer!! Tror jeg må ha litt tips om hvilke stoffer som egner seg til det forskjellige;)

  Ha en fin dag videre!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 6. Åååååååååå, så flink du er!!!!! Kjempenydelig jakke da!!! Og så arti med gjenbruk av bunadene. Veldig arti at de har vært brukt i så mange ledd.

  SvarSlett
 7. fantastisk herlig jakke!så flink du har vært-ser kompliser ut!vet ikke om jeg har tålmodighet,men ser moro ut!!!!!!kjempe søt!

  SvarSlett
 8. Oy Oy, flink du er å sy...Jakka ble jo kjempe stilig..
  Flink flink

  SvarSlett
 9. Den er jo bare helt fantastisk! og så fikk jeg nå kjempedårlig samvittighet for min klippede jakke i samme stoff, ble også veldig forelsket i jakken i Ottobre, min har desverre likkge tsiden i september og siden dengang har jo jenta vokst seg ut av störrelse 86/92.. Håplöst. Jeg har en lei tendens til å klippe mer en jeg syr sammen.. Min var en enkel meedommodell, men nå ble jeg sugen på din med skrå åpning!

  SvarSlett
 10. Lekker jakke - rett og slett kjempefin. Det må da være fantastisk at jakka ikke ser hjemmelaga ut - altså, mer perfekt kan det vel ikke bli!

  Mye fint hos deg, jeg slenger meg med videre som følger!

  God helg fra Elisabeth

  SvarSlett
 11. For en fantastisk fin jakke!! Skjønner irritasjonen over at andre ikke ser at den er hemsydd, men egentlig må du jo bare ta det som et kompliment! Herlige farger og fin fasong. Artig å få se bunadene til jentene dine også, særlig artig å høre historien bak :)

  SvarSlett
 12. Vilken fin jacka hon fått! Och dräkten är helt underbar! Undrar om du fått mitt mejl ang omlottklänningen? Den är iaf klar nu =)

  SvarSlett