mandag 24. mai 2010

Jentene i litt nytt!


Har da sydd litt den siste uka, og selv om noe fortsatt venter på å bli ferdigstilt har jeg da noe å vise fram.
I går kveld lærte jeg noe nytt! Sydde vaffelsøm eller strikkliv for første gang. Det var både enkelt og morsomt. EllenSand har langt ut en veldig fin beskrivelse her (sykroken.net). Mønsteret til buksedressen derimot var noe herk! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg kjøper mønster fra Stoff og stil! Men etter mitt makking ble jeg veldig fornøyd med den. Stoffet er deilig tynt litt kreppet bomullsstoff (s&s).

Åsa har endelig fått det lilla "elefantsettet" som har ligget og ventet på at jeg skulle finne en tvillingnål i sykaoset. Før det ventet det på min innsats. Fikk aldri rota meg til å ta mål av Åsa til ermer og bein. Men nå er det ferdig, og dette settet kommer hun til å kunne ha leeenge. Da jeg stod opp i dag tidlig fant jeg Eline i sofaen, iført Åsa sitt nye elefantsett! Hun hadde stått opp før oss og funnet nye klær i stua og trodde det var til henne! Litt kort i armer og bein og en smule tight, men det gikk på! Det passer likevel bedre til Åsa, men det er mye å vokse i. Sydd etter inspirasjon fra Heilt Spesiell. Mønsteret er eget, en mix av ottobre muksis tunika og meedom (toppen). Stoffene: elefanter fra jofotex, rosa interlock og deilig stødig velour fra jny-design.

8 kommentarer:

 1. Fine jenter og kjempefine, "hemsydde" klær;) Klærne er enda finere "live"! Blir iallefall inspirert til å sy mer når jeg ser dine kreasjoner, og den inspirasjonen trengs innimellom for å komme igang igjen etter sy-tørke!

  ha en fortsatt fin fridag.

  SvarSlett
 2. Kjempefine klær! Buksedressen så deilig ut! og elefantsettet likeså!

  SvarSlett
 3. Så masse flott du har laget, og skjønne modeller:-)

  SvarSlett
 4. Kjempefine klær. Men blir litt stressa når du sier at mønsteret på buksedressen var noe herk å sy. Jeg har nemlig kjøpt samme mønster og har bare ventet på en anledning til å sy. Men nå tror jeg kanskje at jeg venter litt med det. Takk for kommentaren på bloggen min. Alltid koselig med kommentarer. Du lurte på om du kansje kunne finne samme dongeristoff som det jeg har brukt på bursdagsbuksa. Jeg har ikke funnet samme stoff noen andre steder. På stoff og stil er det tynnere stoff uten det fine "skinnet" i dongerien. Det er litt fortvilet, for det er et nydelig stoff. Nå er det også utsolt på Kreaktiv, så nå håper jeg bare at de klarer å få inn en ny ladning.

  SvarSlett
 5. Skikkelig herlige klær, og supersøte jenter :)

  SvarSlett
 6. Så fina kläder! Är mycket imponerad över byxdressen, smocksöm blir så fint! Och visst är Stoff&Stils mönster konstiga, jag blir dessutom helt galen på att de bara går att köpa i en storlek till vuxna!

  SvarSlett
 7. Så fine tuppene ble!!! Jeg blir så inspirert av å se i bloggen din!!! Sy-planene mine har ikke kommet lenger enn på har-tenkt-å-gjøre-det-stadiet... Har vært på stoff og stil en gang til og kjøpt litt mer stoff så det står ikke på utstyr... Spørs om jeg tror at det kanskje er vanskeligere enn det er å sy og derfor har "utsatt" det litt. Har hatt bestilling på en del konfirmasjonskort, men nå er de ferdige så da kan jeg begynne å se på en bukse som jeg har planlagt å lage til Bendik.

  Snakkes

  SvarSlett
 8. Jättefina! Vad mycket fint du syr. Tack för tipset om våffelsöm, är själv väldigt sugen på att sy en byxdress.

  SvarSlett