torsdag 8. april 2010

Hello Kitty-feber og bærenett til besvær..

Det er vel nesten ingen med småjenter i hus som har greid å unngå en liten skikkelse som kaller seg Hello Kitty.. Jeg er ikke veldig begeistret for klær og annet med store glorete plasttrykk på, særlig ikke når de er så lite fine og totalt meningsløse som Hello Kitty. Hvem kaller forresten en skikkelse for Hello til fornavn?? Uansett, jeg har bare måttet innse at kampen ikke er lett å vinne for jentene liker denne tingen av en eller annen grunn. Til og med lillemor på drøyt to år vat hvem hun er og lyser opp i begeistring og sier navnet med tilgjort ekstra søt stemme når hun ser Hello Kitty. Så jeg har gitt etter og kjøpt Hello Kitty stoff fra jysk. Det har allerede blitt til et par gave-skjørt (skynde meg å gi bort så mye som mulig, hehe..) og i tillegg var planen å sy bærenett. Inspirert av flere som jeg har sett har sydd vendbare (vrengsydde) bærenett satte jeg i gang. Dette virket jo enkelt og greit, og jeg hadde en genial ide om å tegne etter et Envirosax bærenett som jeg liker godt. Så genial var den ideen at jeg ikke giddet å studere beskrivelsene som jeg visste lå på nett. Det jeg ikke hadde tenkt på var at det ikke var så lett å vrengsy et nett som har to hanker.. Jeg hadde for sikkerhetsskyld klipt to nett. Det ene redda jeg ved å sy med skråbånd rundt åpning og hanker. Det andre betemte jeg meg for å snekre sammen på en litt annen måte enn først planlagt ved hjelp av noen biter prikkete stoff. Jeg måtte bite i det sure eplet og søke opp Anne Sands flotte sybeskrivelse. Veldig enkel og fin beskrivelse, men det ble likevel litt nye å holde styr på for min del med de pålappede bitene. Så det bærenettet endte opp med å ha hanken helt feil.. Altså midt på i steden for i sidene! Vanskelig å forlare, men bildet illustrerer vel hva jeg mener.

Men nå hadde jeg jo funnet ut hvordan det faktisk skulle gjøres, så da måtte jeg jo sy et på riktig måte også! Det var jo i grunnen latterlig enkelt! Enden på visa er i allefall at vi nå til min store begeistring har 3 ulike Hello Kitty bærenet å frakte barnehageklærne i :o) Litt bittert sånn på tampen at jeg akkurat nå fant ut at Anne Sand har lagt ut sybeskrivelse av hvordan man vrengsyr bærenett med to hanker også.. Bærenett til besvær kan man trygt si!

5 kommentarer:

 1. :) Ja, Hello Kitty är alltid populärt! Fina väskor!

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Er det stoff fra Jysk? Hadde tenkt å kjøpe det selv her om dagen, iallefall noe lignende.

  Finner ikke mailadressen din jeg?
  Gleder meg til halsen kommer i posten!!!

  Ha en fin dag!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 3. Kjempefine vesker! Smart med veske til barnehageting og tang;) Men visste jo at du var smart! God helg til dere alle fire. Vi snakkes! Dere er velkomne på besøk i helga om dere vil. Vi blir sikkert hjemme og nede ved naustet;)

  SvarSlett
 4. Heia, så flink du har vært altså, ikke bare jeg som er produktiv, trur nesten du slår meg der, he he....
  Masse flott vertfall.
  Gleder meg til neste treff, klem
  God helg

  SvarSlett