lørdag 27. mars 2010

Nå rydder vi bort tøybleiene for denne gang! Og jeg har fått award!

Lillemor har vært tøybleie-unge siden hun var 10 mnd gammel, og nå er en epoke over. Tøybleiehistorien her i huset er ganske lang, så det er kanskje bare spesielt interesserte som orker å lese. Uansett, jeg slår gjerne et slag for tøybleienes fortreffeliget, så viss du gidder å lese er du hjertelig velkommen!

Jeg hadde store planer om å bruke tøybleier da eldstejenta ble født i 2004. Jeg hadde kjøpt inn brettebleier fra Nøstebarn og strikka en søt liten haug med ullbukser i lanolingarn. Allerede før hun ble født møtte jeg mye skepsis og fikk negative kommentarer fra nesten alle rundt meg. Når babyen kom var det mye annet å konsentrere seg om, og tøybleiene ble nedprioritert og litt glemt. Vi bodde trangt og hadde dårlige tørkemuligheter, så vi kom oss aldri igang med tøybleiene til storesøster. Når vi ventet Åsa vanket jeg en del på tettintil.no som er et forum om bæring og tilknytningsomsorg hvor det også er et underforum for tøybleier. Jeg var egentlig fast bestemt på at tøybleier skulle jeg IKKE prøve igjen. Men så ble jeg litt fristet til å lese litt mere om det siden mye informasjon var så tilgjengelig der inne. Og i oktober 2008 kjøpte vi vår første tøybleie. En lommebleie, og eventyret var i gang! Tøybleier var både spennende og morsomt. Vi gikk gradvis over til kun tøybleier, og fra januar 2009 brukte Åsa bare tøybleier både hjemme og i barnehagen. De "moderne" tøybleiene er nette og veldig praktiske og ganske annerledes enn brettebleiene etter storesøster. Jeg har ikke angret en dag på at vi begynte med tøybleier til Åsa! Det er ikke tungvindt, og føles veldig riktig både med tanke på miljøet og oss selv. Vi har brukt mest lommebleier på dagtid og formsydde bleier med ullbukser over på natta. Den eneste "ulempen" med tøybleier er at barna slutter med bleie tidligere.. Åsa har vært glad i å sitte på potte siden før hun var ett år gammel. Og barnehagen har vært fantastiske i forhold til dette! Hun har hatt tørre og rene bleier i barnehagen siden før hun ble to år, så de begynte å spørre om hun ikke skulle få gå uten bleie snart! Siden hun er så lita har vi ikke stressa det. Men de siste par månedene har hun blitt veldig flink til å si fra når hun må på do, og det er bare sløvhet av meg at bleiene ikke er ryddet vekk før nå. Hun har vært tørr både på natt og dag siden hun var drøyt 2 år. Så nå pakker vi vekk tøybleiene, og jeg gleder meg til å ta dem frem igjen den dagen vi forhåpentligvis får en ny tøybleiebaby i hus. Om du lurer på noe om tøybleier er det bare å spørre :o)
De siste par ukene har jeg fått to sunshine awards. Den ene fra FruJippiyes som har Jippiyes syblogg og den andre fra Elin som har bloggen Rom for Dill og Dall. Veldig koselig! Begge to har fantastisk inspirerede blogger som jeg er ofte innom og snapper opp tips! Begge kan varmt anbefales.

Her er reglene for sunshine awarden, og jeg sender den videre til en gjeng med kreative bloggere som jeg inspireres av (og som jeg ikke har fått med meg at har fått den før)

The rules for accepting this award is:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2.Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4.Let them know they have recieved this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award.

Nominerte:
Madebymolla

6 kommentarer:

 1. Jag ser att du redan har fått den här utmärkelsen, men du får i alla fall en till från mig! Ha en trevlig kväll!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for award! =)
  Jeg likte tøybleie historikken din, og må innrømme at jeg har hatt en tøybleiedrøm selv ;) jeg skal ta kontakt hvis jeg får behov for opplæring senere en gang.. hehe!
  Ønsker deg en flott påskeuke, og håper du har fri slik at påska kan nytes til fulle :)

  SvarSlett
 3. Jeg takker og bukker for awarden!
  Jeg skal si fra når jeg trenger å bli tøybleieinspirert, har allerede blitt det litt av deg og Åsa:) Så bra at Åsa er bleiefri, men nesten litt trist også. De blir jo så fort store!!
  Her har vi også en plan om dotrening i påska, greit å ha litt fri når vi skal fokusere på det.

  Blir dere hjemme i påsken? Vi kommer hjem fra påsketur i morgen, fornøyd med påsketuren!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for awarden! Kjempekoselig.
  Høres spennende ut med tøybleier. Hadde en plan for 10 år siden. Men planen kom aldri ut i live- driver fortsatt med papirbleier:-(

  Ha en kjempefin påske!

  SvarSlett
 5. Takk for awarden! Veldig hyggelig at du syntes jeg fortjente en slik. Ha en fortsatt god påske -de få dagene som gjenstår:)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for award, Astrid! Moro.
  Må si at jeg fikk litt second thoughts nå når det gjelder vårt valg om å bruke papirbleier. Jeg tror jeg har sett for meg at tøybleier er mer strevsomt enn det er.. Flinke er dere!! Og flinke Åsa som slutter med bleier så tidlig. Ha en fin dag :)

  SvarSlett