mandag 22. mars 2010

I love Japan!

I allefall elsker jeg japanske stoffer! Og Kokeshi-dokke-dillen som herjer i bloggverdenen her ikke gått meg forbi heller. Så i helgen kom endelig to søte små til vårt hus.


Men tilbake til de japanske stoffene. I det siste har jeg bestilt denne typen stoffer med herlige print både fra etsy.com og superbuzzy. Åsa deler heldigvis min fascinasjon, så flere av dem har allerede endt opp som klær til henne.

To kjoler er sydd etter mønster fra boka "Sy til barn 1 - 4 år" som jeg har lånt på biblioteket. Enkelt og veldig søtt mønster synes jeg. Kjolen kan vare lenge pga justeringsmulighet på selene og litt vidde på selve kjolen. Den ene er sydd dobbelt og er vrengbar. Den har fått rødhettestoff på den ene siden og prikkete rødt fra stoff og stil i kombinasjon med en liten rest av astronaut-stoff på den andre siden. Den rosa med bambier er sydd kun med belegg foran og bak øverst, slik det står i mønsteret.

Et nytt skjørt har hun fått også, med kaniner og sopp på. Det er sydd etter mønster fra siste Ottore Design, men jeg har sydd det med ribb i livet i stedet for linning. Det var lillemor som bestemte at plastelinaen skulle være med på bildet :o) Ikke rart at hun har blitt påvirket av en mor som driver og tar bilder av alt mulig.

Prinsessen av Japan selv har endelig blitt frisk etter en stri runde med omgangssjuke, og godt er det. Men tro det eller ei, etter at lilleøster til slutt ble frisk i helga etter 5 dager med oppkast har storesøster nå fått det.. Så her sitter jeg. Hjemme med sykt barn. Igjen.

14 kommentarer:

 1. Så mye fint du har sydd :) Jeg digger japanske stoffer jeg og, der er så mange søte motiv. Kanskje jeg skulle begynne å sy av mitt lager snart jeg også, samling er også en hobby sies det LOL

  SvarSlett
 2. Underbara kläder du sytt! Helt underbara tyger! Vart kan man köpa sådana kokeshi-dockor tro? /petra

  SvarSlett
 3. Takk for hygelige hilsner jenter! Kokeshi-dukkene er kjøpt hos den danske nettbutikken www.aura4laura.dk. Ligger under gaver til piger. God service og kjapp levering!

  SvarSlett
 4. Tack tack! Tänkte beställa, de är så himla söta de dockorna och lite coola. Ja sy haklappar i jeans vettja, men ett tips är att fråga mannen först innan man klipper sönder jeansen, annars kanska han inte blir så glad! :P Ibland vill min sambo ha kvar jeansen som är sönder att bara ha hemma kanske måla i eller annat. Trevligt med en ny blogg att följa! Ha en fin måndag! /petra

  SvarSlett
 5. Så utrolig fine kjoler du har sydd, Astrid! Dette mønsteret ble jeg fristet til å prøve. Herlige stoffer og farger. Nå har jeg også opprettet en blogg! Mammatåken letter smått om senn, og jeg satser på å få sydd litt igjen snart!
  Klem fra Astrid, alias lille persille

  SvarSlett
 6. Åh, så flotte klær! Og så søt og glad jenta di ser ut:) - bare ergelig at du fortsatt er hjemme med sykt barn...

  -og stilig putevar topp du har sydd til deg selv, skikkelig vårfin!

  SvarSlett
 7. ja dette var storproduksjon fra deg!!!!!!!så masse fine stoffer ja-ikke rart jenta de vil ha klær av disse!kjempe søt den modellen selekjole!har selv den boka og har brukt mange av de grunnmønsterne!

  jeg har en sunshineaward som du fortjener til deg!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 8. den lille blusen var kjempefin, kjolene også, perfekt til ull.

  SvarSlett
 9. Såååå søte kjoler og skjørt. Ja til japanstoff;) de var kjempe fine....åååå ønske, ønske..

  Arti, jeg har faktisk laget lignende kjole type i går. Ikke like da, har tegnet mønster selv.

  Ha en fin kreativ uke:)

  SvarSlett
 10. Så mange fine klær:) Og Åsa er som vanlig sjarmerende blid! Kjedelig med spysyka igjen... "Bra" du har jobbet så mye i helga når du må være hjemme igjen... Jeg elsker også stoffene fra Japan og de dukkene er kjempefine!!

  SvarSlett
 11. Hei, her var det masse flott, flink du er... Hvordan går det med scrappingen da?, he he....
  Klem

  SvarSlett
 12. enig med deg - japanske stoffer er fantastiske! og du verden så masse flott du har sydd i det siste! fine farger og fasonger:)

  SvarSlett
 13. Janne Skjerdingstad22/3/10 11:13 p.m.

  Nydelige kjoler du har lagd, og så er hun nydelig modellen din også!:) Du fortsetter å imponere meg!!

  SvarSlett
 14. Nydelige kjoler og koselige stoff!. Men omgangssjuka? Det er noe dritt! Håper alle er friske og raske til påske!
  Ha en fin uke.

  SvarSlett