torsdag 18. mars 2010

Første plagg til meg selv!

Helt siden jeg begynte å sy har jeg fått spørsmål fra alle mulige om jeg ikke syr til meg selv. Og jeg har også sett med stor beundring på alle flinke sydamer som syr voksenklær. Men selv har jeg hatt veldig respekt for å gi meg i kast med sying av klær til meg selv. Mest fordi jeg tenker at det er så mye mer som skal stemme med mønster, mål og fasong enn på barneklær. Ungene kler liksom alt! Ikke har jeg funnet noe stoff jeg bare måtte sy av til meg selv heller, men jeg har jo vært fristet til å prøve.. I allefall. Jeg bestemte meg for å begynne forsiktig med en sånn putevar-topp (eller örngottstopp på "bloggspråket"). En fin forklaring på hvordan man gjør det fant jeg her (litt ned på siden) hos Solig, der kan du også se flere av de flotte örngotstoppene hun har sydd. Det var faktisk veldig enkelt! Ikke særlig hokuspokus mønster heller, siden det jo dreier seg om en firkant med skråbånd i halskanten og ribbkanter rundt armåpniner og nederst. Først sydde jeg den med orange kant i halsen, men byttet til rosa for jeg synes det ble litt skarpt.

Stoffet jeg har brukt er et gammelt sengesett min mor hadde i sin ungdom. Morsomt at det kan få nytt liv som klær til meg og jentene!
Jeg har strikket en bolero til meg selv også som jeg er veldig fornøyd med! Selvfølgelig strikket i eskimogarn. Mønster finner du her på Dropsdesign/garnstudio sine sider.

6 kommentarer:

 1. Snygg örngottstop! Jag har ännu inte sytt något till mig själv, varför känns det så mycket svårare att sy vuxenkläder? Jättefin bolero också!

  SvarSlett
 2. Jeg er imponert! Fine klær og fin dame:)
  Ha en fortsatt fin kveld! Jeg er på hekle-/strikkedilla jeg nå så lite sying fra denne bloggedama!

  SvarSlett
 3. Gratulere med første voksenplagg! Knallfin! Og tusen takk for link til Solig. Skal sjekke ut.

  SvarSlett
 4. Den ble jo kjempefin! Og så morsomt å kunne bruke stoff som har historie.
  Kjenner meg kjempegodt igjen i det du skriver om å sy voksenklær. Jeg har kjøpt meg et par mønster jeg skal prøve nå i sommerstoff. Synes det er enklere å sy i stoff uten strech... :)
  Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 5. Å toppen var kjempe stilig!!! Så fint stoff:) artig med litt historie i den også å da.
  Boleroen var veldig fin også! Liker så godt sånne små-plagg. Strikker ikke selv,for strikkeoppskrifter er virkelig ikke noe for meg.. Gjør jeg en feil så blir det lagt bort..hehe For som regel så merker man ikke feilen før lenge etter, og da er motet mitt borte.

  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 6. åh disse likte jeg kjempe godt!!!!!!kunne hatt de begge to selv:-)har en nesten lik strikke vest,men den har jeg kjøpt og er ikke i nærheten så fin som din!mye gøyere å strikke de selv!!!!!og den putevartoppen var så søt!tror jammen jeg prøver meg på en slik en!moro med plagg til seg selv og denne så så deilig ut!!!!!!1du er god!!!!

  SvarSlett