torsdag 17. juni 2010

Nå kan sommeren komme!

Jeg har sydd to veldig enkle sommerkjoler til Eline.
Den ene er sydd i et mumistoff jeg kjøpte fra Linas Bloppis. Stoffet er vel egentlig et dynetrekk, så det er tynt og deilg. Perfekt til sommerkjole. Den har fått liv av stretchjersey/ribb fra stoff og stil. Modellen er inspirert av Stumpetossa Design som sydde en ligndende i samme stoff for ei tid tilbake. Modelen er superenkel. En rektangulær bit ribb og en rektangulær bit bomullsstoff. Nede er den faldet med den enkleste falden; dobbel sikksakk. Først sikksakk over trevlekanten, deretter en smal oppbrett (ca 1 cm) festet med en ny sikksakk. Enkelt og fint på tynne stoffer. Eline ville at kjolen skulle være stroppeløs og ble blodig fornærma da pappan antydet at hun måtte vente med stroppeløse kjoler til hun fikk pupper! Så derfor er den i allefall inntil videre stroppeløs, så få vi se om den henger på når den har fått seg en runde på dissa og trampolina.. Men det forutsetter at det blir vær til å ha den på! Her er det så grått i dag at det er vanskelig å få tatt bilder av det man har sydd til og med. Ikke regn, bare veldig overskya..
Den andre kjolen er sydd av et litt stødigere bomullsstoff kjøpt på etsy.com. Jeg husker dessverre ikke designer eller hva stoffet heter. Men fint er det! Kunne nok blitt fin som hvilken som helst kjole, men det Eline trenger (hvis sommeren faktsk kommer) er stroppekjoler. Det er nemlig det hun vil gå med. Hun er veldig varm av seg. Denne er sydd etter meedom (4-7års boka) sin stoppekjole. Strikk i kanten øverst både foran og bak. Kanting og knytebånd er sydd i skråbånd. Den kan brukes med begge sider fram, noe som er litt kjekt med det fine mønsteret. Forsiden og baksiden er ganske forskjellige. Ja, nå er det bare for sommern å komme til Molde!

lørdag 12. juni 2010

Babuska-kjolen


Denne kjolen er Åsa sin. Sydd etter mønsteret fra Ottobre 3/2010 som heter Plum Tree. Str 98.
Det som er litt morsomt er at jeg aldri hadde vurdert å sy den kjolen om jeg ikke hadde kommet over de søte kjolene som HeiltSpesiell har sydd etter samme mønster! Kjolen i Ottobrebladet er sydd i ensfarget mørkt lilla linstoff og gjør ikke spesielt mye ut av seg. Men kjolemønsteret er jo perfekt for å kombinere morsomme stoffer og ulike farger! Det blir nok flere kjolen av denne typen etterhvert. Og igjen; takk til flinke Kristin med den fantastisk inspirerende bloggen HeiltSpesiell for inspirasjon! Stoffene jeg har brukt er babuska-stoff fra etsy.com ellers stoff og stil. Den har glidlås bak som jeg var så heldig å få med gratis da jeg kjøpte asian rain stoffet fra tygpyssling.se. Jeg synes egentlig glidelåser er litt vriene, men denne gikk veldig greit! Bildet er ikke helt rettferdig med hensyn til farger, men jeg skal se om det ikke er mulig å knipse actionbilder av lillemor i kjolen etterhvert.

onsdag 9. juni 2010

Over bekken etter vann og noen samvittighetsbukser

Jeg har siktret meg noe av det herlige fordon-stoffet fra mjukatyger.se. Det rosa med røde maskiner var tenkt til en sommerkjole til Åas av modellen de svenske boggerene kaller "singoalla". Vi har ikke noe godt norsk ord som betyr det samme tror jeg, så jeg kaller det singoalla. Jeg har sett masse fine sånne på forskjellige blogger rundt omkring, men ikke sett noe mønster noe sted. Gjorde derfor et google-søk før å prøve lykken! Og jammen fant jeg ikke et mønster som en svensk syblogger hadde lagt ut. I riktig størrelse til og med! Så da var det bare å sette seg med mønsterpapir og blyant og tegne mønsteret utfra mål og tegning. Underveis begynte jeg å tenke at dette så da veldg likt ut som et mønster jeg hadde sett før.. Jeg har sydd flere kjoler,tunikaer og topper etter et mønster fra boka Barn igjen av Lisbeth Bjørndal som har raglandermer. Men disse er sydd i stumme stoffer, og lure meg trodde det var noe hokus pokus med og sy samme fasong i stretchstoff. Ti slutt fant jeg ut at det egentegnede mønsteret lignet ganske mye på det fra barn igjen i samme størreslse, så da ble det til at jeg brukte det gde gamle i stedet. Og her har dere resultatet. Åsa er veldig fornøyd den har allerede vært i bruk, men hun var lite samarbeidsvillig når det ble snakk om bilde.. Må vel si meg fornøyg jeg også til slutt etter endel makking for å finne mønsteret!
I går sydde jeg ferdig 4 babybukser, alle i str 68. Modellen er Hupsis fra et Ottobre-blad fra ifjor (husker ikke nummeret). Årsaken til produksjonen er at jeg må bruke opp litt stoff som bare har blitt liggende for å ha samvittighet til å kjøpe nytt! Jeg ruger nemlig på en aldri så iten bestilling fra cethodesigns.no blant annet :-) Så nå har jeg en liten samling babybukser som kan bli kjekke nyfødtgaver sammen med noe anet småtteri. Jeg må si at både det orange husvogn-stoffet og de orange flodhestene er litt for mye av det gode for meg (litt for orange på en måte..), men begge ble litt bedre som plagg enn som metervare.

mandag 7. juni 2010

Bursdagsgave til Baff og et vidunder i hagen

I går var vi i bursdagsselskap til farfar, eller Baff, som han også kalles.
Siden vi er inne i det store Hemsydd-året er det Hemsydde gaver som gjelder.
Baff fikk forkle med Alexander Henrys herlige Ahloa Girls i fjor. I går fikk han derfor matchende grytevotter. Vottene var ganske snertne å sy, de har svart bomullslerret ini og platevatt med aluminiumsside som mellomlag. Mønster fra stoff og stil (mønsternerd..) I tillegg fikk han to strikkede og tovede sitteunderlag med bilder av jentene på. Dem syntes Eline og Åsa det var morsomt å gi bort :-)

Ellers har jentene fått seg dukkestue! Det er den samme som jeg hadde da jeg var lita. Min oldefar bygde den til meg i 1983. Den har stått hjemme i Trøndelag, men endelig fikk vi fraktet den nedover hit forrige uke. Stor stas for jentene, særlig minstemora storkoser seg der inne. Utvendig er den nymalt og fin, men innvendig trenger den en liten oppussing. Må bare samle litt tiltak til å få gjort det litt fort når jeg først begynner, for jeg regner med det blir rimelig upopulært at jeg "okkuperer" lekestua med malekost og spann i lange tider..

søndag 6. juni 2010

Eline i mormors putevar

Jeg elsker dette stoffet! Har allerede brukt det til en topp til meg selv og deler av en annen kjole til Eline. Heldigvis er det fortsatt en god del igjen av min mors gamle sengesett fra det glade 70-tall. Dette er putevaret som har fått nytt liv som sommerkjole til Eline. Veldig enkel å lage! Strikkliv og knytestropper. Ellers er putevarets egen "fasong" bevart :-) Hårbånd i samme stoff er det også blitt. Sydd etter mal fra et vi kjøpte på KappAhl i fjor sommer. Etter litt justering av strikklengden bak ble det ganske populært. Storejenta liker godt å posere.