torsdag 17. juni 2010

Nå kan sommeren komme!

Jeg har sydd to veldig enkle sommerkjoler til Eline.
Den ene er sydd i et mumistoff jeg kjøpte fra Linas Bloppis. Stoffet er vel egentlig et dynetrekk, så det er tynt og deilg. Perfekt til sommerkjole. Den har fått liv av stretchjersey/ribb fra stoff og stil. Modellen er inspirert av Stumpetossa Design som sydde en ligndende i samme stoff for ei tid tilbake. Modelen er superenkel. En rektangulær bit ribb og en rektangulær bit bomullsstoff. Nede er den faldet med den enkleste falden; dobbel sikksakk. Først sikksakk over trevlekanten, deretter en smal oppbrett (ca 1 cm) festet med en ny sikksakk. Enkelt og fint på tynne stoffer. Eline ville at kjolen skulle være stroppeløs og ble blodig fornærma da pappan antydet at hun måtte vente med stroppeløse kjoler til hun fikk pupper! Så derfor er den i allefall inntil videre stroppeløs, så få vi se om den henger på når den har fått seg en runde på dissa og trampolina.. Men det forutsetter at det blir vær til å ha den på! Her er det så grått i dag at det er vanskelig å få tatt bilder av det man har sydd til og med. Ikke regn, bare veldig overskya..
Den andre kjolen er sydd av et litt stødigere bomullsstoff kjøpt på etsy.com. Jeg husker dessverre ikke designer eller hva stoffet heter. Men fint er det! Kunne nok blitt fin som hvilken som helst kjole, men det Eline trenger (hvis sommeren faktsk kommer) er stroppekjoler. Det er nemlig det hun vil gå med. Hun er veldig varm av seg. Denne er sydd etter meedom (4-7års boka) sin stoppekjole. Strikk i kanten øverst både foran og bak. Kanting og knytebånd er sydd i skråbånd. Den kan brukes med begge sider fram, noe som er litt kjekt med det fine mønsteret. Forsiden og baksiden er ganske forskjellige. Ja, nå er det bare for sommern å komme til Molde!

10 kommentarer:

 1. Så fine kjoler til Eline! Sommerlig og flotte stoff. Får bare håpe at det blir litt bedre vær så det faktisk går an å kle av seg litt. Er visst ingen fare for å bli solbrent i Trøndelag ennå ihvertfall...

  SvarSlett
 2. nydelige kjoler og stoffer!!!!!!!!!!!!!!sommeren er virkelig her!!!!!!!!!

  SvarSlett
 3. så søte kjoler :o)
  Og tusen takk for tips ang kantbånd på bloggen min!! Jeg har brukt målene du gav meg når jeg har sydd på ribb kanter og edt passer kjempe fint :o)
  Har enda ikke hatt tid til kantbånd men tror også det vil gå lettere nå med mange fine tips innabors ;O)
  Ønsker deg en strålende helg!!

  SvarSlett
 4. Hei , flotte kjoler !! Mye fint og inspirerende hos deg . En annen ting som var litt gøy å lese .. Om Baff ... Du skjønner det at morfar hos oss blir også kaldt for Baff ;) Har ikke hørt om noen andre som har bruker det "navnet" ;)))
  God helg !

  SvarSlett
 5. Det var to nydelige kjoler! Spesielt det nederste stoffer var sommerlig og flott! ha en fin sommer!

  SvarSlett
 6. Oh, så lekre saker! Kjempefine stoff og nydelig både skjørt og kjole! Kom sommer, kom!!

  SvarSlett
 7. Så heldige jenter du har! Kjempekoselige kjoler - du er jo bare så superflink....

  Krysser fingrene for at det er sommer i Molde fra nå av da ;o))

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelig kommentar i Concerti-bloggen:)

  Så utrolig flott stoffet i den blå kjolen var!!! Nydelig kjole! Nå ble jeg inspirert til å sy igjen:)

  SvarSlett