onsdag 9. juni 2010

Over bekken etter vann og noen samvittighetsbukser

Jeg har siktret meg noe av det herlige fordon-stoffet fra mjukatyger.se. Det rosa med røde maskiner var tenkt til en sommerkjole til Åas av modellen de svenske boggerene kaller "singoalla". Vi har ikke noe godt norsk ord som betyr det samme tror jeg, så jeg kaller det singoalla. Jeg har sett masse fine sånne på forskjellige blogger rundt omkring, men ikke sett noe mønster noe sted. Gjorde derfor et google-søk før å prøve lykken! Og jammen fant jeg ikke et mønster som en svensk syblogger hadde lagt ut. I riktig størrelse til og med! Så da var det bare å sette seg med mønsterpapir og blyant og tegne mønsteret utfra mål og tegning. Underveis begynte jeg å tenke at dette så da veldg likt ut som et mønster jeg hadde sett før.. Jeg har sydd flere kjoler,tunikaer og topper etter et mønster fra boka Barn igjen av Lisbeth Bjørndal som har raglandermer. Men disse er sydd i stumme stoffer, og lure meg trodde det var noe hokus pokus med og sy samme fasong i stretchstoff. Ti slutt fant jeg ut at det egentegnede mønsteret lignet ganske mye på det fra barn igjen i samme størreslse, så da ble det til at jeg brukte det gde gamle i stedet. Og her har dere resultatet. Åsa er veldig fornøyd den har allerede vært i bruk, men hun var lite samarbeidsvillig når det ble snakk om bilde.. Må vel si meg fornøyg jeg også til slutt etter endel makking for å finne mønsteret!
I går sydde jeg ferdig 4 babybukser, alle i str 68. Modellen er Hupsis fra et Ottobre-blad fra ifjor (husker ikke nummeret). Årsaken til produksjonen er at jeg må bruke opp litt stoff som bare har blitt liggende for å ha samvittighet til å kjøpe nytt! Jeg ruger nemlig på en aldri så iten bestilling fra cethodesigns.no blant annet :-) Så nå har jeg en liten samling babybukser som kan bli kjekke nyfødtgaver sammen med noe anet småtteri. Jeg må si at både det orange husvogn-stoffet og de orange flodhestene er litt for mye av det gode for meg (litt for orange på en måte..), men begge ble litt bedre som plagg enn som metervare.

5 kommentarer:

 1. Fin klänning i typ världens finaste barntyg. Tänk att du hade mönstret därehmma hela tiden :-)

  Härliga byxor också. Jag älskar oreange, tycker inte alls att tygerna är för mycket :-)

  SvarSlett
 2. Åh så flink du er ! Kjempefine ting:)
  Takk for tips og link.
  Gleder meg til vinteren kommer, slik at jeg kan bruke den fine halsen jeg fikk av deg! Må komme med et innlegg om den snart!

  Klem Marianne

  SvarSlett
 3. Jättefint alltihop! :)

  SvarSlett
 4. Fine klær du har laget! Jeg liker godt alle stoffene på bildet, men har riktignok ikke sett dem i virkeligheten. Men kan det bli altfor for oransje? Men oransje kombinert med brun er uansett en sikker vinner!

  SvarSlett
 5. Å, så fin kjole til Åsa og herlige babybukser!!

  Tusen takk for tips og råd jeg rett som det er får av deg!! De kommer veldig godt med!! Neste gang jeg skal prøve meg på en bukse skal jeg prøve med ribb med strikk innim hørtes lurt ut! Har du forslag på hva jeg skal ha som neste prosjekt? Lurer litt på å prøve å lage t-skjorte til Jonas av et gammelt putevar med litt stilig trykk på, men får se...

  Klem fra Janne

  SvarSlett