mandag 11. oktober 2010

Ultimate Longies

Her går det i strikking om dagen. Strikker julegaver, bursdagsgaver og et og annet plagg til lillebebis. Nå er det da ikke sånn at den babyen kommer til å mangle ull om jeg ikke strikker noe mer heller, men det er jo alltids kjekt med noe nytt! Dessuten er det EN type ullplagg vi faktisk trenger, og det er sperrelag i ull til bruk over tøybleiene. Vi begynte med tøybleier til Åsa først da hun var 10 mnd gammel, og brukte dette til hun sluttet med bleier 2 år gammel. Tøybleiene fungerte helt supert for oss, ov vi ble så overbevist at vi skal bruke tøybleier fra dag en til lillebabyen.

Det finns mange flotte løsninger når det gjelder tøybleier! Om du er nysgjerrig finner du masse lesestoff om tøybleier på tettinntils tøybleieforum. Bloggen Med tøy på stumpen er også veldig informativ og fin!

Til lillebabyen har vi endel tøybleier som kan brukes etter Åsa, mest lommebleier som er bleie og sperrelag i ett og som stappes med ønsket mengde innlegg. De vi har av disse er stort sett one size, dvs at de er designet for å brukes hele bleieperioden fra nyfødt til bleieslutt. Itillegg til dette har jeg kjøpt noen nye bleier som er formsydde, dvs at de er laget av bomull eller bambus, er sydd som en bleie, har borrelås eller knappelukking, og trenger et sperrelag utenpå for å holde tett. Som sperrelag kan man bruke ull, fleece eller PUL(som er et slags laminert stoff som holder tett men likevel puster). Som den ullsmurfen jeg er så kommer det til å bli ull som sperrelag vi bruker mest. Ullbuksene kan være enten korte (type bleiebukse, ulltrekk) eller lange (type longies eller strikkebukser). Kommer nok til å bruke en blanding av disse.

Her er de to longiesene jeg her strikket så langt. Mønster er fra Ravelry.com og heter Ultimate Longies. Anbefales!

Den første er strikket i garn fra Mosaic Moon på Hyenacart.com som heter seaglass.


Den andre er strikket i garn fra Discobabyknits på hyenacart.com og heter Jungle chic. Begge garna har samme tykkelse, 280 yards pr 4 oz (113 gram)

5 kommentarer:

 1. Helt underbara!!! Vi använder också tygblöjor och jag har sytt en del formsydda. Du är inte sugen på ett byte av ett par såna underbara longies mot
  /Anna

  SvarSlett
 2. Mot formsydda skulle det stå :-)

  SvarSlett
 3. Så utrolig kule strikkebukser! Og koselig at du blir med på gi-bort-lotteriet.

  SvarSlett
 4. Utrolig fine strikkebukser du har strikka!! Herlige farger! Og godt å se at du har overskudd til diverse strikkeprosjekter! Alltid morsomt å se når det er nye innlegg i bloggen din.

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Skal si du er kjapp med pinnene for tiden. Begge buksene er kjempefine!

  SvarSlett