fredag 21. januar 2011

Tuppemora sine bleier!

Om hun hadde visst hvor masse herlige bleier som ligger og venter på henne her ute så kanskje hun ville kommet ut også! Terminen er i dag, men hun er både tjukk og lat og ser ut til å ha lyst til å ligge der inne og godgjøre seg en stund til..
tirsdag 11. januar 2011

Litt mere til babyen

Her strikkes det for fullt mens vi venter på at lillesøster skal komme.
Egentlig tror jeg hun bare kan komme nå, for jeg er ganske sikker på at hun har nok strikkeklær allerede :)

Her er en seamless infant kimono, mønster fra Ravelry.com.
Garnet er Becoming Art, Neverland på Bukly Organic Gaia. Nyyydelige farger synes jeg! Litt vanskelig å gjengi fargene på bilde (i dårlig dagslys), så her er noen forsøk med og noen uten blits.


Har strikket longies i to forskjellige lillafarger som kan passe til. Den mørke er en longies på langs (mønster fra jeano på tettinntil) strikket i dobbelt garn Tynn Alpakka fra Du store Alpakka. Den lysere er en Ultimate Longies strikket i Drops Lima, som er en tynnere utgave av favorittgarnet mitt Nepal.

Det har også blitt noen bleiebukser som skal brukes til sperrelag over de formsydde tøybleiene. Alle er strikket i diverse restegarn, og jeg har faktisk brukt 5 forskjellige oppskrifter på dem. Dne stripete er strikket i Drops nepalgarn, mønsteret er frantic mama knitted soaker fra Ravelry. Den ved siden av er strikket med en tråd lys blå og en tråd limegrønn Drops alpakka. Mønsteret er fra boka Myk Start (takk ingeborg!). Den rosa med hvite kanter er også dobbel Drops Alpakka, mønster er Fern and Fearies, som ligger ute på Ravelry, mens en norsk versjon av samme mønster er å finne på tettinntils tøybleieforum (bla litt nedover, det ligger mange oppskrifter i samme tråd der). Den grønne er strikket i Araucania Nature Wool solids, bestilt fra yarn.com, etter mønsteret curly purly. Dette er også et mønster fra Ravelry som ligger i oversatt versjon på tettinntils fantatiske sider ;) Den siste er strikket etter nøstebarn sitt mønster. Strikkes som en trekant og syes sammen. Veldig enkel og nett! Blir spennende å se hvem av disse som blir favoritter når hun kommer!