tirsdag 30. mars 2010

Stivbeint mønsternerd vs løpsk frihåndsfantast


Jeg og eldstedattra her samarbeidet om litt påskepynt. Inspirasjonen fant jeg hos Kasparas regnbue, her er hønene. Vi lette fram det vi hadde av filt i spreke farger og satte igang. Jeg tegnet mønster til kropp, krone og lomme - helt i tråd med min måte å gjøre det på. Eline derimot ville heller klippe på frihånd, om ikke annet for å bevise for meg at det gikk helt fint! Det må vel kalles terapi for en litt rigid mønsternerdete mor :o) Det morsomste med det hele var likevel at Eline lærte seg å sy! Læringskurven var bratt, og det var lett å se at hun var rimelig fornøyd når hun var ferdig. Hun har sydd både lommene og rundt det hele på sine to.
Her er et nærbilde av den store frihåndsklipte hønen sammen med årets påskepynt-produksjon fra barnehagen. Helt til høyre er et eggeglass i Åsa sin kolleksjon. Vi fikk ett i fjor også. Oppi kommer etterhvert karse. Ved siden av er Elines karse, kunstferdig dekorert. Like foran den orange høna står en yndig liten påskehare som også er Elines verk. Veldig morsomme ting de lager i barnahagen også synes jeg!


Konsentrert!

mandag 29. mars 2010

Bestilling fra en trofast kunde og mere vintagestoffer :o)


Jeg har en god kunde som stadig kommer med nye bestillinger. Hun vet godt hva hun vil ha, og får det gjerne som hun vil. Nå har hun bestilt 2 Hello Kitty skjørt til to av sine venninner i bursdagsgave. Elisa som har blitt 4 og Mia som har blitt 6 år. Kunden min synes det er veldig stas å gi bort Hemsydd-klær som mamma har sydd. Og da blir det jo morsomt å sy på oppdrag fra henne også :o)
Her for ikke så lenge siden dumpet en fin liten samling med 70-tallsstoff ned i postkassa mi. De er kjøpt hos Lullaby.dk. Gleder meg til å sy av dem, men samtidig blir det litt skummelt. Må planlegge godt og ikke klippe feil! Og dessuten er det valgets kval hva man skal sy.. Har ca en halvmeter bare av hver. Forslag mottas med takk!

Jeg må også takke Alvinea for Sunshine Awarden! Fikk den etter jeg postet forrige innlegg. Tusen takk snille du! Alvinea har denne skjønne bloggen hvor du blant annet kan lære deg å tegne lue-mønster. Anbefales et besøk!

Og dessuten! Husk give away`en min om du ikke har meldt deg på enda!

lørdag 27. mars 2010

Nå rydder vi bort tøybleiene for denne gang! Og jeg har fått award!

Lillemor har vært tøybleie-unge siden hun var 10 mnd gammel, og nå er en epoke over. Tøybleiehistorien her i huset er ganske lang, så det er kanskje bare spesielt interesserte som orker å lese. Uansett, jeg slår gjerne et slag for tøybleienes fortreffeliget, så viss du gidder å lese er du hjertelig velkommen!

Jeg hadde store planer om å bruke tøybleier da eldstejenta ble født i 2004. Jeg hadde kjøpt inn brettebleier fra Nøstebarn og strikka en søt liten haug med ullbukser i lanolingarn. Allerede før hun ble født møtte jeg mye skepsis og fikk negative kommentarer fra nesten alle rundt meg. Når babyen kom var det mye annet å konsentrere seg om, og tøybleiene ble nedprioritert og litt glemt. Vi bodde trangt og hadde dårlige tørkemuligheter, så vi kom oss aldri igang med tøybleiene til storesøster. Når vi ventet Åsa vanket jeg en del på tettintil.no som er et forum om bæring og tilknytningsomsorg hvor det også er et underforum for tøybleier. Jeg var egentlig fast bestemt på at tøybleier skulle jeg IKKE prøve igjen. Men så ble jeg litt fristet til å lese litt mere om det siden mye informasjon var så tilgjengelig der inne. Og i oktober 2008 kjøpte vi vår første tøybleie. En lommebleie, og eventyret var i gang! Tøybleier var både spennende og morsomt. Vi gikk gradvis over til kun tøybleier, og fra januar 2009 brukte Åsa bare tøybleier både hjemme og i barnehagen. De "moderne" tøybleiene er nette og veldig praktiske og ganske annerledes enn brettebleiene etter storesøster. Jeg har ikke angret en dag på at vi begynte med tøybleier til Åsa! Det er ikke tungvindt, og føles veldig riktig både med tanke på miljøet og oss selv. Vi har brukt mest lommebleier på dagtid og formsydde bleier med ullbukser over på natta. Den eneste "ulempen" med tøybleier er at barna slutter med bleie tidligere.. Åsa har vært glad i å sitte på potte siden før hun var ett år gammel. Og barnehagen har vært fantastiske i forhold til dette! Hun har hatt tørre og rene bleier i barnehagen siden før hun ble to år, så de begynte å spørre om hun ikke skulle få gå uten bleie snart! Siden hun er så lita har vi ikke stressa det. Men de siste par månedene har hun blitt veldig flink til å si fra når hun må på do, og det er bare sløvhet av meg at bleiene ikke er ryddet vekk før nå. Hun har vært tørr både på natt og dag siden hun var drøyt 2 år. Så nå pakker vi vekk tøybleiene, og jeg gleder meg til å ta dem frem igjen den dagen vi forhåpentligvis får en ny tøybleiebaby i hus. Om du lurer på noe om tøybleier er det bare å spørre :o)
De siste par ukene har jeg fått to sunshine awards. Den ene fra FruJippiyes som har Jippiyes syblogg og den andre fra Elin som har bloggen Rom for Dill og Dall. Veldig koselig! Begge to har fantastisk inspirerede blogger som jeg er ofte innom og snapper opp tips! Begge kan varmt anbefales.

Her er reglene for sunshine awarden, og jeg sender den videre til en gjeng med kreative bloggere som jeg inspireres av (og som jeg ikke har fått med meg at har fått den før)

The rules for accepting this award is:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2.Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4.Let them know they have recieved this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award.

Nominerte:
Madebymolla

mandag 22. mars 2010

I love Japan!

I allefall elsker jeg japanske stoffer! Og Kokeshi-dokke-dillen som herjer i bloggverdenen her ikke gått meg forbi heller. Så i helgen kom endelig to søte små til vårt hus.


Men tilbake til de japanske stoffene. I det siste har jeg bestilt denne typen stoffer med herlige print både fra etsy.com og superbuzzy. Åsa deler heldigvis min fascinasjon, så flere av dem har allerede endt opp som klær til henne.

To kjoler er sydd etter mønster fra boka "Sy til barn 1 - 4 år" som jeg har lånt på biblioteket. Enkelt og veldig søtt mønster synes jeg. Kjolen kan vare lenge pga justeringsmulighet på selene og litt vidde på selve kjolen. Den ene er sydd dobbelt og er vrengbar. Den har fått rødhettestoff på den ene siden og prikkete rødt fra stoff og stil i kombinasjon med en liten rest av astronaut-stoff på den andre siden. Den rosa med bambier er sydd kun med belegg foran og bak øverst, slik det står i mønsteret.

Et nytt skjørt har hun fått også, med kaniner og sopp på. Det er sydd etter mønster fra siste Ottore Design, men jeg har sydd det med ribb i livet i stedet for linning. Det var lillemor som bestemte at plastelinaen skulle være med på bildet :o) Ikke rart at hun har blitt påvirket av en mor som driver og tar bilder av alt mulig.

Prinsessen av Japan selv har endelig blitt frisk etter en stri runde med omgangssjuke, og godt er det. Men tro det eller ei, etter at lilleøster til slutt ble frisk i helga etter 5 dager med oppkast har storesøster nå fått det.. Så her sitter jeg. Hjemme med sykt barn. Igjen.

torsdag 18. mars 2010

Første plagg til meg selv!

Helt siden jeg begynte å sy har jeg fått spørsmål fra alle mulige om jeg ikke syr til meg selv. Og jeg har også sett med stor beundring på alle flinke sydamer som syr voksenklær. Men selv har jeg hatt veldig respekt for å gi meg i kast med sying av klær til meg selv. Mest fordi jeg tenker at det er så mye mer som skal stemme med mønster, mål og fasong enn på barneklær. Ungene kler liksom alt! Ikke har jeg funnet noe stoff jeg bare måtte sy av til meg selv heller, men jeg har jo vært fristet til å prøve.. I allefall. Jeg bestemte meg for å begynne forsiktig med en sånn putevar-topp (eller örngottstopp på "bloggspråket"). En fin forklaring på hvordan man gjør det fant jeg her (litt ned på siden) hos Solig, der kan du også se flere av de flotte örngotstoppene hun har sydd. Det var faktisk veldig enkelt! Ikke særlig hokuspokus mønster heller, siden det jo dreier seg om en firkant med skråbånd i halskanten og ribbkanter rundt armåpniner og nederst. Først sydde jeg den med orange kant i halsen, men byttet til rosa for jeg synes det ble litt skarpt.

Stoffet jeg har brukt er et gammelt sengesett min mor hadde i sin ungdom. Morsomt at det kan få nytt liv som klær til meg og jentene!
Jeg har strikket en bolero til meg selv også som jeg er veldig fornøyd med! Selvfølgelig strikket i eskimogarn. Mønster finner du her på Dropsdesign/garnstudio sine sider.

søndag 14. mars 2010

Jeg gir bort vinteren! Give away her hos Hemsydd!Nå synes jeg det er nok vinter for i år! Her i Molde har det vært masse snø i vinter, det er fortsatt masse snø, og de siste 3 dagene har det fortsatt å komme mer snø!! Jeg liker vinteren, men jeg liker våren enda mer, og her begynt å lengte ganske mye i det siste. Vinteren er for meg ensbetydende med ull og varme klær, så da jeg skulle bestemme meg for hva som skulle være premien i min første GIVE AWAY her på bloggen så falt valget på en hjemmestrikket, god og varm hals i tykkt ullgarn. Jeg gir altså bort en hals i valgfri farge eskimogarn fra Garnstudio/Drops design. Du kan velge andre farger enn på bildet her (med forbehold om at min lokale garnbutikk inspirerende hobby har fargen). Også håper jeg at vinteren er på retur snart!

For å være med i trekkningnen må du legge igjen en kommentar til dette innlegget (1 lodd). Desom du er eller vil bli følger av bloggen min i tillegg får du to lodd. Dersom du legger igjen kommentar, er følger av bloggen og linker med bilde på din egen blogg får du tre lodd!
Skriv i kommentaren hvor mange lodd du tar.

Vinneren trekkes 31.mars.

onsdag 10. mars 2010

Hals til min søster og produksjonen har hengt seg opp..

Jeg er ganske åpen om at jeg ikke har så stor tålmodighet når det gjelder strikking..
Derfor er det helt genialt å finne morsomme oppskrifter som går fort og blir til noe fint.
Som for eksempel denne alsen. Jeg tror jeg har strikket og gitt bort et ti-tall sånne etterhvert. Da vi var hjemme på vinterferie fikk søstra mi en lilla en. Nydelig farge til nydelig lillesøster :o)

Mønsteret er skrekkelig enkelt! Du legger opp 18 masker på pinne nummer 12 med DOBBELT eskimogarn fra garnstudio/drops design (kan bruke easy fra sandnesgarn eller naturgarnet til viking også). Strikk enkel perlestrikk - dvs en rett og en vrang hele omgangen og motsatt neste omgang - i 70 cm eller til du har brukt opp 4 nøster=200gram eskimogann. Sy sammen den ene enden mot den andre siden slik at det blir en trekantet pik ned foran og en vannrett del bak nakken. Vola! Ferdig! Denne rekker du garantert å strikke før varen kommer! I allefall i midt-Norge.

mandag 8. mars 2010

Vinterferie i vintage-himmelen!


Jeg har tidligere gått på jakt etter gamle stoff-skatter både på kvisten til mormor og på mørkeloftet hjemme i Trøndalag uten å finne de helt store skattene. Men denne dama gir seg ikke så lett! Så da jeg og jentene var "hjemme" på vinterferie forrige uke så tok jeg en ny runde på kvisten. Og den som leter skal finne! Der kom jeg over en hel søppelsekk med gamle dyner og en sovepose fra 70-tallet. Alt sammen i god behold og de herligste stoffer spør du meg! Det var bare to skikkelige dynetrekk, de andre skjønne stoffene var brukt til å sy selve dynene, så blir litt jobb å sprette dem av, men jeg tror de skal bli fine til slutt.
Jeg har tatt med meg hjem en gammel bolle også som jeg synes er så fin.


Ellers har jeg gitt bort en liten gave mens vi var på ferie. Et sett med hemsydd-klær til lille Jonas på 3 mnd. Bukse og genser er meedom form 1. Er veldig fornøyd med at jeg dristet meg til å sy lapper på knære, jeg er av typen som tenker at det enkle er ofte det beste, men av og til gjør det seg med litt pynt også :o) Den lille luen har jeg sydd av en firkant som er sydd sammen til et kryss i toppen så den ser ut som en krone. Inspirasjon fra flinke Makrill. Stoffer fra jofotex og s&s. Storebror Bendik fikk en kaninlue sydd etter alvinea sitt mønster i str 48. Veldig morsomt å endelig få prøvd det!

Ellers ble det en tur til Stoff og Stil i Trondheim, så nå mangler det forhåpentligvis ikke stoff ei stund! Vi var på hytta en tur også, både Åsa og Texas satt på snøscooter for første gang. Eline på sin side fikk prøve onklenes gamle "lille-scooter" for første gang. Det er en "ekte" snøscooter i barnestørrelse med plenklippermotor. Og det var visst veldig morsomt!
mandag 1. mars 2010

Jeg vant igjen! Og gjensyn med en gammel strikkeoppskrift.


Jeg er så utrolig fornøyd! Fant nettopp ut at jeg har vunnet en give away hos Lycheli.com som har en herlig, inspirerende og kreativ interiørblogg!

Det jeg har vunnet er ei hjemmelaget og unik pute med tekst på, se bilde over. Så nå gjelder det bare å bestemme seg for hva slags ord jeg vil ha på! Forslag?

Ellers er det litt hemmelighetskremerier på syfronten. Syr bare på ting som skal bli gaver, så jeg må vente litt med å blogge om dem. Samtidig har det blitt lite sying de siste dagene siden Åsa har blitt sjuk.. Hun har ørebetennelse og lungebetennelse stakkar. I dag har vi vært hos fastlegen og fått penicillin, så nå håper jeg hun kommer seg raskt. Ikke kjekt når hun som vanligvis er så vilter og aktiv bare ligger slapp på sofaen og puster fort..

Her i hemsydd knytebukse, hjemmelaga heklelue og pappas sko :o)
Har strikket et par votter til meg selv i helga da. Oppskriften er fra et gammelt Hobby Ideer blad fra Panduro, og dette var i sin tid noe av det første jeg stikket. I mangel på en oppskrift på votter i eskimo med glattstrikk fant jeg fram igjen denne. De grønne vottene er fra 2003, strikket i et garn som heter Cocoon og tovet litt. De hvite er eskimo anno 2010, og foreløpig ikke tovet.