søndag 31. januar 2010

En fortreffelig vaktsøndag og operasjon reparasjon

I dag har vi hatt innekosdag. Siden jeg har vakt er aksjonsradiusen noe begrenset, men av og til er det godt å bare være inne hjemme også. Det har vært en stille søndag, vi har bakt kanelboller og spist god søndagsmiddag. I kveld har jeg gått løs på haugen med klær og ting og tang til reparasjon. For det meste mannen sine hulete ullgensere, men også to bamser og en cardigan har fått livsforlengende behandling. Jentene sine vinterdresser har fått nye "fotstrikker" og en kjole fra sydagen har endelig fått knapper og knappehull. Har festet tråder og montert en liten haug med smp stikkesaker også. Skikkelig fiksehumør i kveld! I tillegg har en sliten ulljakke fra 1994 (!) blitt til sofapute (bilde kommer i dagslys).

Nå er snart helga over - og faktisk skal det bli godt med mandag så jeg slipper vakt for noen dager..

En tabbekjole og et par gaver

På onsdag hadde jeg fri og sydde så det kost! Blant annet ble det en kjole til Eline som jeg har planlagt i lang tid. Uansett om den var godt planlagt ble kjolen en tabbe fra start til slutt.. Først klipte jeg feil i det dyrebare lilla stoffet som snille BimalvSykroken.net har vært så snill å sende meg.. Faktisk klipte jeg ikke feil bare en gang, og når jeg fra før hadde beregnet feil stoffmengde (tenkte ikke på at dette stoffet bare var 110 bredde) så ble det litt knapt! Men siden jeg ikke hadde mer stoff måtte jeg bare lure det til. Det var ikke så lett å få det fint nede i overgangen mellom velour og stumt stoff heller, så det ble litt snålt der. Men mottakeren er fornøyd, og jeg synes ikke den ble så verst til slutt jeg heller. Kjolen er forøvrig inspirert av de nydelige kjolene Fru Jansen syr. All ære til henne, for det var ikke så lett som jeg hadde trodd! Mønsteret jeg tok utgangspunt i er fra boka Barn igjen. Str 122. Alle stoffer fra Stoff og stil.

I tillegg har jeg i helga sydd et skjørt til ei venninne av Eline som fyller 6 år i dag. Håper det faller i smak! Også det etter mønster fra Barn igjen, stoffet er Amy Butler (rester fra stoffet jeg har til kjøkkengardin).


I gårkveld var jeg i bursdagsselskap til ei venninne som fylte 35. Hun fikk et strikket sett med hals og lue i Eskimogarn dra Drops. Eline som litt tilgjort modell.

onsdag 27. januar 2010

Ett stort plagg har blitt til to små!


Jeg hadde en nydelig ullgenser av merket Jackpot som jeg kjøpte sikkert en gang midt på nittitallet. Jeg har likt den SÅÅÅ godt og brukt den masse at den rett og slett var utslitt framme på armene. De siste årene har den bare ligget i skapet, fordi jeg ikke har hatt hjerte til å kaste den, og fordi jeg har tenkt på om det gikk an å sy den om til noe annet. Lenge var planen at den skulle bli pute, mensiden vi ikke har særlig mye blått i stua, matchet det ikke helt. Så kom jeg på at den kunne bli vest/tunika til en av jentene, og til slutt turte jeg å klippe i den. Jeg var nemlig mer enn litt redd for å klippe i den, fordi jeg var redd den ville rakne før jeg rakk å sy den sammen. Men det gikk da bra! Og underveis fant jeg ut at armene kunne bli til ei bukse - så sim-sala-bim - nå har ett gammelt plagg plagg blitt til to nye! Jeg er superførnøyd! Størrelsesmessig er jeg litt usikker på om dette ble et sett til lillesøster, eller om det faktisk passer til storesøster.. Sannsynligvis er det midt imellom dem.. Blir spennende med prøving når de kommer hjem. Hals og ermer er kantet med mørkblå ribb og buksa har fått svart ribb da jeg ikke hadde mer mørkblpå. Begge fra s&s.

tirsdag 26. januar 2010

Jeg er litt fortapt i bloggingen for tiden..


Sitter her og bare finner masse koslige give aways og søte konkurranser på alle mulige blogger rundt om. Har vakt, så det ble en litt annerledes kveld enn eg hadde ønsket meg i kveld..

Fant denne flotte give awayen på Fruens Sysleriers flotte blogg. 3 übersøte Kokeshi dukker fra Work Shop.


Arbeidshuset harogså en konkurranse op gang i forbindelsemed at de åpner nettbutikk i disse dager. Vel verdt et besøk!

To kjoler med feil årstid og stoffer og PIF i posten!!!


Da vi kom hjem fra jobb og barnehage i går lå det masse spennende i postkassen vår. Det var en pakke med morsomme stoffer fra japan, en pakke med lilla stoff som snille Bimalv på sykroken.net hadde sendt meg og i tillegg en overraskelse! Det viste seg å være en PIF-gave fra Sanna som har bloggen made by sanna . Et søtt lite forkle og en nydelig hjemmesydd muffins! Falt veldig i smak hos jentene! Tusen takk Sanna! Gave til deg kommer om ikke så lenge!


I går kveld sydde jeg ferdig to kjoler av restene av "høst-stoffene" som jeg tidligere har sydd forklekjoler av til Åsa og ei lita venninne. Den blomstrete er foret med et gammelt sengelaken og har fått knapper fra oldemors knappeskrin. Dette er første gang jeg syr et plagg med knappehull! Det ble ikke helt pent, så den andre fikk trykknapper som er den safe varianten. Skjørtene er cordfløyel med litt stretch (egentlig feilkjøpt - trodde det var babycord) fra Stoff og Stil. Mønsteret er fra Barn igjen boka. Str 98. Den ene blir Åsa sin, den andre har jeg tenkt å ha på lur til vi trenger en liten gave :o) Veldig kjapt å sy flere når man først er igan med tankegangen.

søndag 24. januar 2010

Fra sydagen forrige helg


Som jeg har fortalt om flere ganger før hadde vi sydag forrige helg en gjeng med sydamer. Vi møttes kl 14 og symaskinene sang i kor til sent på kveld. Jeg hadde pakket ganske voldsomme mengder stoff og ferdigklipte prosjekter, men som vanlig tar det litt lengre tid å få ferdig et plagg en jeg tror.. I allefall; denne lagde jeg til Eline. Herlig velur fra jnydesign, elefantene elsker jeg i alle fargevarianter, i tillegg er det muddvev fra Jofotex. Mønster er laget med basis i Meedom, str 7 år. Likevel ganske inspirert av Heiltspesiell sine kjoler, ikke noe å legge skjul på det, jeg digger det hun lager. Eline var mest opptatt av at jeg skulle ta bilde av den nye katten hennes, men dereser vel kjolen også. Lagde en kjole til Åsa også, men den mangler knapper enda (og ikke minst knappehull..) så den kommer det bilde av senere.

Blog candy hos kortoggodt


Jeg vil veldig gjerne vinne en Sizzix BigShot hos kortoggodt.

lørdag 23. januar 2010

Det strikkes da i allefall..

Fortsatt lite Hemsydd-produksjon å skryte av, selv om jeg har et på plagg liggende som er resultat av sydag med Malla-me, Hønepøne og Madebymolla forrige søndag. Det er bare det at plagga er LILLA og usedvanlig vanskelige å få fine bilder av. Får se om jeg får tatt bilder i dagslys i løpet av helga. Nå sover minstemor og storesøster er med pappan og ei venninne på skøyteisen. Mamman skal egentlig vaske hus, men er fanget i sin egen bloggverden.

Må bare vise dere noen av de siste sofa-prosjektene mine (altså strikking)

Det rosa settet har jeg stikket i perlestrikk etter eget hode. Garnet er Viking Naturgarn, og jeg har brukt pinner nummer 8 på lua og pinner nummer 10 på sjerfet.

Halsen er bare helt genial og er strikket etter ide fra innehaveren av en butikk som selger garn her i Molde (Caramel). Oppskrifta er skrekkelig enkel: legg opp 22-26 masker på pinne nr 8 - 9. Strikk 35 - 40 riller frao og tilbake. Fell av. Sy sammen ca 5 cm av øverste venstre side med nederste høyre side. Ta den på og brett ned den ene flappen. Vola!


Ser du jeg har fått den!


Ser at det er inflasjon i syblogge-verdenen når det gjelder kreativ blogg award, men det er første gang jeg får en award, så jeg er veldig glad. Har fått to til og med; den ene er fra Hønepøne som har en supersjarmerende interiør og hverdagslivsblogg (og kanskje snart begynner å syblogge?). Den andre har jeg fått fra Alvinea som har en inspirerende syblogg med masse gode linker og tips i tillegg til alt det fine hun syr selv.


7 interessante ting om meg.. Hm, vi får se etterhvert hvor interessant det blir.

1. Min første skikkelige hobby var scrapbooking. Dette startet jeg med i 2004 etter at jeg fikk edstejenta og ville lage "verdens fineste" album til henne. Det har blitt lite scrapping etter at syingen kom inn i mitt liv, men scrappingen og jeg finner nok tilbake til hverandre etterhvert.

2. Jeg jobber til daglig som lege.

3. Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg rekker alt. Svaret er ganske lett: jeg ser nesten aldri TV og er ikke veldig opptatt av å ha et nyvasket hus til en hver tid. Og dessuten, jeg tror man får tid til det man har lyst til å få tid til.

4. jeg er ganske så utålmodig når det gjelder hobbyprosjekter, skulle helst vært ferdig før jeg har begynt. Det er nok derfor syingen er midt i blinken for meg.

5. Jeg lar meg lett begeistre over fine ting. Det kan være stoffer, papirer, pyntegjenstander og gamle ting.

6. Jeg kan ligge våken om natta å tenke på scrappesaker eller stoffer jeg bare MÅ ha..
7. Jeg drømte en gang om å få 7 barn, og den sjuende skulle hete Syver. Jeg har etterhver innsett at jeg nok vil slå meg til ro med litt ferre, men fire hadde vært fint.

Endelig et Fretex-kupp!


Jeg leser andres flotte blogger med en viss misunelse når det gjelder å komme over små og store skatter på Fretex og andre bruktbutikker. Hittil hhar jeg aldri funnet "noe som helst" på Fretex her i byen, til tross for at jeg har stukket innom titt og ofte, mest på leting etter stoff. De siste gangene har jeg kikket innom porselensavdelinga også og her om dagen fant jeg noen veldig fine tallerkener til tallerkenhylla mi! Fire blå dype som kostet 5 kroner stykket og en oval rosa med gulldekor til 2 kroner. Det betyr vel at de ikke er spesielt sjeldne og ettertraktede, men jeg er superfornøyd. Synes de er veldig fine. Den siste tallerkenen er arvegods.

mandag 18. januar 2010

Jeg ELSKER å være effektiv!

I kveld har jeg i løpet av en time og et kvarter sydd to skjørt og ei pute! Det er jeg ganske så fornøyd med, for mitt store problem om dagen er å få fritida til å strekke til til alle hobbyprosjektene.


Puta først, for den var morsomst å sy. Den er sydd av en duk som vi hadde hjemme da jeg var lita. Den minner meg om min tidlige tidlige barndom. Om bestefar som røkte pipe og kjøkkenet vårt som gikk i brunt, rødt og hvitt (se bilde under). Stoffet er fint og i ganske kraftig kvalitet. På merkelappen står det Finlayson. Det var valgets kvaler hva den skulle bli til, men nå ser det ut til at den får livsforlengelse både som sofapute her hos oss og en liten kjole til minstemora.


Skjørtene skal bli gave til to jenter vi kjenner som fikk en lillebror for ikke så lenge siden. Når jeg bare får sydd noe til den nye lillebroren.. Skjørtene er også sydd av et gammelt stoff. De har tidligere vært en kjole som min mamma hadde på på et av de første bildene av meg, tatt på vårt herlige 70-tallskjøkken sommeren 1979. Siden jeg ikke er helt venn med scanneren min så har jeg fotografert det gamle bildet for å vise dere.

Gave til ei lita jente


Her kommer et sette jeg sydde for litt siden til jenta til ei venninne. Settet er str 74 og - jeg innrømmer det glatt - kraftig inspirert av fantastisk kreative Kristin som har bloggen HeiltSpesiell. Mønsteret har jeg tegnet selv med utgangspunkt i meedom.

lørdag 16. januar 2010

Dagens små prosjekter

Har lenge hatt lyst til å prøve å strikke kjøkkenklut - eller oppvaskfill - eller kopplørv eller tue eller kall det hva du vil.. I allefall, i dag har jeg prøvd meg. Takket være ei småpjusk minstemor som har innskrenket aksjonsradiusen min det meste av dagen. Da har det vært kjekt med et lite strikketøy som ikke har vært alt for avansert.


Begge er strikket i dobbelt bomullsgarn Tuva fra Europris på pinner nummer 8. Den som er ferdig er Pickels sin Rillefille, mens den som mangler noen centimeter er et mønster fra sandnesgarn som jeg tok litt etter husken (gidda ikke kjøpe mønsteret). Begge blir litt tykke, så det kan være jeg burde vært litt mer tålmodig og strikket dem i enkelt garn på kjedeig tynne pinner slik Malla-me gjør.. Får se etterhvert, det blir vel fler.


Det siste prosjektet mitt i kveld er å klippe syprosjekter til den store sydagen vi skal ha i morgen. Blir kjekt - en hel gjeng med bloggdamer; malla-me, madebymolla, cathrines-creative, hønepøne og meg.

mandag 11. januar 2010

Nesten litt flaut..

I det siste har jeg sydd så lite at det ikke har blitt noe særlig Hemsydd-blogging.. Har rett og slett ikke hatt overskuddet til å komme igang. Kaldt som det har vært har syrommet vært veldig lite fristende, og sofaen desto mer fristende.. Men jeg har funnet litt tilbake til strikkinga da! Strikking har vært helt ut for min del etter at jeg begynte å sy på "ordentlig". Jeg strikker ikke spesielt raskt, så derfor krever det hele en god del tålmodighet, noe jeg definitivt ikke er utstyrt med mye av. I allefall, nå har jeg funnet MASSE jeg har lyst til å STRIKKE også, så nå har jeg bare enda mere som jeg har lyst til å gjøre og like lite tid!!
Har strikket ei lue som skal gies bort til ei venninne. Mønster fra Drops/Garnstudio. Synes den ble litt morsom. Har lyst til å strikke ei til meg selv også. Jeg kler vanigvis ikke lue, men denne synes jeg ikke ble så verst. Strikket av 2 nøster eskimo med pinner nr 8 så den gikk heldigvis ganske kjapt :o) Modellen var litt vanselig å motivere, hun ser nemlig barne-TV. Og har pepperoni-pizza i hele ansiktet ser jeg når hun får litt blitzlys på seg..

Og her kommer det flaue. Jeg må blogge om syprosjekter fra før jul for å ha nytt å vise til.. Her kommer nemlig bilder av noen brødkurver jeg sydde før jul. De er sydd i lin og bomullsstoff med julemotiv. Samme som voksduken min. Planen var å sy en likedan til oss selv, men så langt kom jeg ikke før jul, og det har fortsatt ikke blitt.. Mønster på den store er stoff of stil, den lille er unepune sitt mønster som du finner her.

onsdag 6. januar 2010

En ny favoritt i heimen!


For litt siden kjøpte jeg plata Stjerneteller med Christine Sandtorv. Noen kjenner henne kanskje som medlem av Ephemera. Nå har hun gitt ut en nydelig soloplate med godnattsanger: 'Stjerneteller'. Den er bare så fin! Både jeg og eldstejenta går og nynner og synger hele dagen. Eline insisterer på å høre på den hver kveld når hun legger seg. Hun har nemlig fått seg CD-spiller med inngang til iPod`en sin til jul. Lillemor som plata egentlig var tenkt til (for at hun kanskje skal legge seg alene..) har ikke helt fattet interessen enda (det kan kanskje ha mange grunner, den erstatter ikke mamma helt ved leggetid..).

Uansett; den anbefales på det sterkeste!


mandag 4. januar 2010

Baggy-lueI jula har jeg strikket ei lue som endte opp med å bli Eline sin.
Strikket etter oppskrift som jeg har fått av Siv Anita. Latterlig enkel og veldig fin egentlig! Jeg har brukt et garn som heter Easy, brukte litt under 2 nøster. Den kan også strikkes med Eskimogarn fra Drops. Strikket til ca 23 cm lengde (istedet for 25) til henne som er 5 år. Ellers fulgte jeg oppskrifta under og brukte pinne nr 8 på hele lua.

Her er oppskrifta om noen er interessert:

- legg opp med 60 masker med easy-garn på pinne 6-8- strikk vr.bord med 2r 2vr til arbeidet måler ca 9 cm

- Skift til pinne nr 7-9 og strikk de to første maskene sammen og strikk 2r og 2vr bare at starten er forsyvet en gang.

- Da er det bare å kjøre på med 2r og 2vr helt til arbeidet måler 25 cm.

- Strikk en omgang med 2r sammen, 1r, 2r sammen, 1 r ...osv
- strikk 2 omdanger med rettstrikk

- Strikk 2r sammen, 1 r, 2r sammen, 1 r ...

- Strikk 2 omganger med rettstrikk og strikk 2r sammen gjennom hele omgangen og dra til slutt tråden igjennom.

Lykke til :o)

lørdag 2. januar 2010

Lite sying og mest ANNET på Hemsydd-bloggen..

Godt nyttår alle sammen! Og tusen takk for alle koselige hilsener! Jeg har blitt bedre, selv om jeg ikke er helt restituert.

I desember ble det alt for lite syblogging på Hemsydd-bloggen. Vel, jeg sydde endel, men tildels hadde jeg ikke tid til å blogge om det, og i tillegg var det meste julegaver og burde ikke blogges om. I jula har det blitt sørgelig lite sying, jeg kjenner det begynner å klø kraftig i syfingrene nå, ligger våken om nettene og tenker på alt jeg har lyst til å sy - det er et kreativt tegn, i allefall for meg. Grunnen til at jeg ikke har fått kost meg med symaskina mi er først og fremst at vi har tilbrakt det meste av jula borte hjemmefra. Første del hos svigers og nå hos min familie i Trøndela med kun noen dagers stopp hjemme hvor jeg bare lå sjuk.. Og med unntak av at jeg har hatt endel trøbbel med magen så har jula vært veldig koselig. Masse kosetid med jentene, alt for mye god mat og late dager med familie både her og der. Jeg hadde noen ambisjoner om å strikke i jula, men det har blitt lite av det også. Ei sagge-lue til eldstejenta er produksjonen jeg kan skryte av.. (og den får jeg ikke lagt inn bilde av engang, for jeg har glemt kabelen til kameraet..)

Samtidig med at sybloggingen har vært laber har blogging om hus og hverdagsliv sneket seg inn her. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det Kari som har bloggen Bolettes Hus skriver; "Har lenge vært interessert i alt man kan fylle et hus med." Det har jeg også, så absolutt! Jeg kjøpte flere pynteting enn det var plass til på rommet mitt da jeg bodde hjemme.. Ikke veldig kult at det som var "inn" på slutten av nitti-tallet var grønt, rødt og grov messing.. Må vel innrømme at ikke noe av det står fremme i dag.. Uansett; interessen for interiør har tatt seg enda mer opp etter at interiørblogg-verdenen åpenbarte seg indirekte gjennom syblogginga og ikke minst med god hjelp fra Ingeborg (madebymolla). Utrolig masse inspirerende blogger der også! Eneste ulempen er at det blir mye å følge med på!

Om et par dager er jeg imidlertid klar til å starte på det nye syåret. Mitt eneste syforsett er å realisere noen av drømmeprosjektene mine før jeg popper over av syideer!! SY-SY-SY! I tillegg har jeg en PIF å ta meg av. Blir spennende!
Til alle blogvenner der ute, takk for inspirasjon i det gamle året - gleder meg til å ta fatt på det nye sammen med dere!