onsdag 30. desember 2009

Sjuk sofa-mamma med flott utsikt!


Jeg har blitt sjuk i jula, så her sitter jeg i sofaen og synes synd på meg selv.. Egentlig skulle jeg vært på jobb i dag, så svigers er her for å passe ungene og godt er det - de blir ikke mye underholdt av meg dessverre. Det har lavet ned med snø her de siste dagene, til stor glede for barna, ikke fullt så gledelig for pappa-mannen som måker snø sent og tidlig. Akkurat nå har jeg meg ei stille stund med generell surfing på alt som er kjekt. Eline er ute og bygger snølykt med farmor - jeg kan se den fra sofaen her jeg sitter. Koselig! Ved siden av meg sover Åsa middagslur på den nye "sauen sin". På vei hjem fra legen i dag syntes jeg så synd på meg selv at jeg kjøpte meg to interiørblad og ei tibetansk saueskinspute som jeg har ønska meg. Den er overraskende myk! Og at Åsa la sin elsk på den med det samme det skjønner jeg godt. Hun vil helst ha med "sauen" overalt.

tirsdag 29. desember 2009

PIF - pay it forward

Det er mye som skjer rundt omkring i bloggverdenen som er ganske så nytt for meg. Støtte på noe som heter PIF = PAY IT FORWARD på Lillofant sin blogg. Det er så imponerende mange snille og hyggelige folk der ute, og dette er bare nok et bevis på bloggernes godhet. Kan ikke la være å slenge meg med!

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Vil du få en håndlaget gave av meg så skriv en kommentar til dette innlegget. De tre første som svarer kommer med i PIF`en og får en pakke i posten fra meg innen 365 dager. Kopier teksten over og legg ut på din blogg der du lover å gjøre det samme.

Lykken er ei strikkeoldemor - eller to!

Ungene er så heldige å ha 3 av sine oldemødre i live. Og det er ikke oldemødre som ligger på latsida! Til jul har de fått strikkaklær fra to av dem. Oldemor på Gossen har strikka Fana-kofte med knikkers og strømper til 5 av sine 6 oldebarn. Det var bare Eline sin hun ikke rakk, så hun skal få sitt sett etter jul. Fantastiske oldemor på snart 81 år!

Av Oldemor Danna har jentene fått fine strikkejakker, Eline bestilte rosa, Åsa sin er dus lilla. Heldige er vi som får så masse fine strikkeklær!

Skjønneste 2-årigen

Litt forsinket må jeg blogge litt om Åsas 2 årsdag. Hun fyllte sitt andre år den 20.desember og vi hadde feiring med familie hjemme hos oss. Koselig var det, og dagens midtpunkt hadde det som plommen i egget! Det beste var alle store og små pakker, og lille dukkemor fikk både fin rosa dukkevogn og kopper og kakefat til å leke med.
Å blåse ut lysa var ikke så lett..

Full fart:


tirsdag 15. desember 2009

3D-scrapbooking - laget av meg og Eline


Fant dette smarte tipset Alvinea sin kjekke blogg! (tipset er opprinnelig fra fuldesign.se) Scrapesakene mine har fått lige i fred en god stund, så dat var litt morsomt å finne inspirasjon til et lite scrappeprosjekt igjen. Jeg og størstejenta laget disse i går. Noen av "ballene" skal gies bort, og noen skal vi ha selv. I mangel på nok sløyfebånd må de fleste vente på å bli hengt opp, men det er fortsat leeeenge igjen til jul - i allefall i mitt hode..

søndag 13. desember 2009

Ei perfekt vakthelg :o)

Vakthelga har så langt (bank i bordet!) forløpt veldig rolig. I dag har vi kost oss hele dagen. Vi startet dagen tidlig med å dra på Lucia-morgen i Domkirka. Nydelig stemningsfull konsert med Schola Cantorum som startet kl 08.30! Åsa hadde litt problemer med å sitte i ro, men heldigvis er det takhøyde når det gjelder barn i kirka vår. Når vi kom tilbake spiste vi opp resten av lussekattene før vi vekte pappan som fikk sove skikkelig lenge i dag. Etter en lang frokost dro hele familien med Texas i spissen på tur i Kringstad-bukta. Aksjonsradiusen er litt begrenset med vakttelefonen i lomma, men akkurat i helga skal jeg ikke klage! Fikk plukket kongler til dekorasjonene mine også. På vei hjem stakk vi innom Plantasjen og plukket opp noen nye svivler.
I ettermiddag her pappan malt tak på loftsstua og vi jentene har hatt juleverksted! Her er resultatet:

Er ikke bare lett å finne noe som en 2 åring kan greie å lage, men hun har hatt på lim og satt på de store paljettene på både filtkledde fyrstikkesker og på isoporballer. Flinke, store lillemor.
Storesøster har satt sitt preg på den nye voksduken min, men nekter å innrømme det!! Jeg kjenner imidlertid ingen andre som tegner sånne hjerter..

Denne bloggingen gjør meg så julete..

Det har vel alltid vært sånn at jag har vært glad i å pynte rundt meg. Særlig med levende lys i alle varianter. Men etter at jeg begynte å orientere meg i interiørbloggverdenen har det hele fått en ny dimensjon! Det er jo uendelig mange flotte og inspirerende blogger rundt omkring! Og det er heller ikke til å fornekte at all inspirasjonen resulterer i et og annet nyinnkjøp. En tallerkenhylle for eksempel MÅTTE jeg jo bare ha. Den har kommet på veggen, men foreløpig har den ikke så mange tallerkner, så jeg må nok holde utkikk etter noe som passer eller gå på jakt på mormors loft :o)
Jeg er egentlig ikke vant med å pynte til jul før lillejulaften eller lille-lillejulaften, men jeg merker at jeg lar meg påvirke og at adventspyntingen gå litt ut over sine grenser i år. Men koselig er det.
Telysglassa er det jentene som har laget med panokittlin og konfetti. Veldig søte!

lørdag 12. desember 2009

Lussekameler og puter i en fei

Her har vi hatt hjemmelørdag med fiksing i huset kombinert med at jeg har vakt. Mannen har montert nytt dusjforheng-oppheng og en benk på badet, mens jeg har sydd puter som matcher voksduken. Putene er sydd etter dette mønsteret som jeg fant på Unepune sin blogg. Jeg har glidelåsfobi, og har derfor ikke begutt meg ut på sofapute-sying før jeg altså kom over denne smarte måten å gjøre det på.Siden vakta så ut til å gå rolig for seg fant vi ut at vi skulle bake lussekatter. Jentene er veldig glade i å bake, så det var populært. Eline lurte veldig på hvorfor det heter lusseKATTER, og tok det ganske bokstavelig og lagde katter. Midt i utbakinga ringte vakttelefonen, og jeg måtte gå på jobb en tur, og pappan tok over styringa i bakeprosessen. Da ble det etterhvert både lusse-kameler og slanger! Pappsen husket ikke å pensle dem før steking, men de ble både fine og gode likevel!


Etterat jeg kom hjem fra jobb har jeg hengt opp julegardina mi på kjøkkenet. Det er ei liftgardin jeg sydde i fjor. Stoffet er fra Princess.

fredag 11. desember 2009

Et par gaver til og pepperkakebaking

Tror som alltid jeg skal rekke så mye når jeg har en HEEEL sydag. Men sydager går fortere enn de fleste andre dager, og denne sydagen ble i tillegg etterfulgt av en travel ettermiddag med besøk og pepperkakebaking. Veldig koselig bakeettermiddag ble det med jentene, tante Marianne og søskenbarnet til jentene. Etter det igjen var jeg ute og spiste julemat med en gjeng fra jobb. Det nærmeste vi kommer julebord. Man får det ikke mer moro en man ordner selv når man jobber i det offentlige.. Men koselig var det altså! Og før neste dag kom hadde vi jammen fått omgangssjuke i hus, så både dager og netter kan være travle i denne juletida.


Her er litt av det jeg sydde på sydagen:

Gave til ei venninne som fyllte 30 nylig; ei veske sydd etter mønster fra Barn Igjen boka. Foret med bomullslerret, sydd i dongri og et kraftig mønstrete bomullsstoff. Og liten forklekjole til dattra hennes som blir 2 år i januar, lik som den jeg sydde til Åsa for ikke så lenge siden. Jeg liker så godt de stoffene, de er kjøpt på etsy.com, designeren heter Alice Kennedy, serien heter Timeless Treasures. I pakken på bildet ligger en Fødselsdagskalender fra Blafre. Hun har vært så lei seg for at bursdagskalenderen hennnes forsvant i flyttinga sist, så jeg tenkte at den måtte bli en fin erstatning!

onsdag 9. desember 2009

Gavesying og behovet for en hals
I dag har jeg fridag fra jobb. Koser meg foran symaskina. Jeg har satt meg ambisiøse mål når det gjelder julegavesying, så her er det bare å være effektiv! Men det er koselig å blogge litt også, så jeg gjør det litt inimellom.
På søndag hadde vi kollekti 2-års bursdagsfeiring for "babygruppa" til Åsa. Det er en fantastsk gjeng med mammaer som jeg ble kjent med på Barn i magen-treff her i byen da vi gikk gravide. Nå har altså babyene i magen blitt 2 år, og vi holder fortsatt god kontakt. Både mammaer, 2 åringer, storesøsken, smæsøsken og pappaer koste seg sammen på søndag. Vi skulle kjøpe gave til Magnus som ønsket seg forkle og bakesaker, og siden jeg ikke fant noe barneforkle jeg synes var fint måtte jeg sy et på søndag formiddag. Gaven ble usedvanlig godt mottatt av 2års jubilanten! Den var i bruk hele bursdagen!


Det er altså julegaveproduksjon som står på programmet. Sydde ferdig en kjole i går kveld som skal sendes til en annen toåring vi kjenner. Håper den faller i smak (og at ikke mamman sniker her inne og skjønner at den er til hennes prinsesse). Bærestykket er sydd dobbelt med en løper fra loppemarked som ytterstoff, foret med bomullslerett fra stoff os stil. Skjørtet er dongeristoff.
Foran:
Bak:

Åsa hadde behov for en hals, og inntil vi får kjøpt en skikkelig en sydde jeg akkurat en foreløpig en av en gammel utslitt body. Jeg kasserte nettopp restene av en nøstebarn-body fra i fjor. Knappene i skrittet var ødelagt og foran var den både flekkete og hullete, men rseten av den var jo nesten like fin. Syntes derfor det var litt stygt å kaste det som var helt, og tok vare på det uten noen plan om hva det skulle brukes til . Og nå fikk vi altså bruk for det før jeg ante ordet av det! Håper den passer!

torsdag 3. desember 2009

Nå holdes kaffen varm :o)


Har endelig ferdigstilt mitt lille strikkeprosjekt, nemlig en presskanne varmer etter denne oppskriften fra Pickles.com . Takk for fin oppskrift og inspirerende side! Varmeren er strikket i eskimogarn med en sølvtråd i tillegg. Ikke den mest praktiske fargen med tanke på kaffeflekker, men den ble veldig fin med perlemorknapper til. Oppskriften er beregnet på Bodum-kanne, og jeg har en fra IKEA, men den passet rimelig bra uten at jeg forandret på den.

onsdag 2. desember 2009

Ny duk og stettfat


Jeg var på stoff og stil i helga og fant faktisk en voksduk jeg falt for. Vi har ikke hatt voksduk på spisebordet før, for jeg har ikke funnet noen jeg ville ha.. Men behovet har jo vært der og fornuften sier at vi burde ha en. Så nå har vi i allefall en julevoksduk, så få vi se om jeg finner en annen etter jul. Gikk litt på jakt etter gamle skatter hjemme på Støren og fant dette stettfatet. Det tilfredsstiller nok ikke helt behovet mitt for et nytt og blankt ett med 3 etasjer, men jeg synes det har sjarm.