mandag 30. november 2009

Adventskalenderen er fyllt og litt forsinka tenning av adventslyset

Da har jeg fått pakket inn de fleste av kalendergavene til jentenes adventskalender (mangler å kjøpe inn 3 eller 4). Koselig mamma-pusleri. Ekstra koselig er det å henge opp adventskalenderen som var et av mine første syprosjekt i voksen alder da jeg sydde den til min kjære i 2002. Det året reiste jeg nemlig til Sør-Amerika sammen med to venninner i desember og januar, og forlot min kjære ventende på julen alene. Jeg kjøpte diverse verktøy og smånyttige dupeditter til ham, kombinert med godteri. De senere årene er det selfølgelig ungene som har fått gaver i kalenderen, og i år er første året at Åsa får pakker. Det jeg har gjort er å kjøpe og pakke inn ting de uansett trenger: truser, sokker, fingerhansker og reflekser - og kombinert det med annet småtteri de synes er morsomt som klistremerker, badeskum i små figurer, hårpynt og godteri i helgene. Har også pakket inn lapp om pepperkakebaking og en kinobillett til størstejenta. Jeg prøver å være ganske bevisst på at pakkene ikke skal bli for dyre, prøver å kjøpe gjennom året når jeg kommer over noe. Dessuten har jeg prøvd å unngå å kjøpe dill som bare blir liggende. Blir morsomt å se om pakkene faller i smak.

Kalenderen før pakkene kom på plass:
Med pakker:

Kalendersokkene er forresten sydd av rød ullfilt og grå vadmel fra panduro. Svært enkle å sy! Sokkene har tre forskjellige størrelser, men de minste skulle vært litt større, for det er litt vanskelig å få plass til noe særlig i dem. Dekorstoffene er bare festet med vlisofix faktisk. Så henger de med klesklyper på en tjukk hyssing.
Og om du lurer på hvor 21 til 24 er så henger de rundt hjørnet på hylla pga plassmangel.
Tidligere i kveld tente Eline første adventslyser. Vi var bortreist i helga, så det ble ikke tent noe lys hjemme her i går, så da måtte det bli i dag. Veldig konsentrert og stolt.

En helt vanlig ettermidag i Hemsydd-heimen


Her er det mest hverdager for tida - selv om adventstida siger inover oss - og ettermiddagene går veldig fort.. Fant ut at jeg fikk lyst til å ta noen bilder en helt vanlig ettermiddag hjemme hos oss. Pappa spiller gitar, jentene herjer med en pilatesball og synger og danser med. Hunden er litt forvirret og vet ikke elt hva den skal gjøre!
Bildene er klare og fine om du klikker på dem :o)

tirsdag 24. november 2009

Flere bukser til minstemor og julegave-kos

Det er så kjekt å sy noe som barna virkelig trenger (og ikke bare fordi mor har skrekkelig lyst til å sy..). Jeg har nylig oppdaga at Åsa mangler bukser, så derfor sydde jeg to til i går kveld. Begge endte opp med å bli meedom form 1, str 92. Jeg prøvde å sy elefantbuksa i form 2 under tanken om at det kunne bli kult med ei vid/posete bukse, men underveis skjønte jeg at den bare kom til å bli diger og sekkete.. Derfor sydde jeg den inn i sidene. Dessuten synes jeg meedom har en tendens til å bli så høye i livet. Jeg er så usikker på hvor mye jeg skal ta av for ribbkanten.. I boka står det at man skal klippe av svarende til halve ribbe-bredden. Mener de da halve ribben i ferdig form? Eller halve at det ribben måler før den syes/brettes?
Vel de ble da ok til slutt.

Elefantbuksa foran mine nye julelysestaker :o)
Bukse nummer to i orange velour med brun ribb. Denne skal få følge av en omslags-hettejakke etter hvert er meningen.

I kveld har Eline og jeg begynt å lage julegaver. Hun har selv bestemt hva hun skal lage, og først ut er gaven til pappa. De er i full gang med å lage julegaver i barnahagen, og hun pleier å være veldig ivrig i julegaveproduksjonen slik at alle skal få.

Baluba-inspirert posebukse

Jeg synes Balluba-buksene til Dillogdalla som har bloggen -rom for dill og dall- er så herlige! Hun syr dem i de mest delikate fargekombinasjoner og supersøte stoff. Denne buksa ble egentlig en re-design av ei bukse jeg sydde til Åsa tidligere i høst. Det viste seg at strikkene nede var for stramme og at den var for lav i livet til tøybleiestumen. Med andre ord perfekt for en balubaforvandling :o) Stoffet er deilig prikkete brun babycord fra stoff of stil og "gammel type" ribb fra samme sted (ribben derfra har blitt tynnere desverre..) Jeg klødde meg selv litt i hodet med tanke på mål på ribbene, men landa på å klippe den 30 cm bred både til midja og nede. Da ble de i underkant av 14 cm i ferdig form, og gjør seg godt brettet nå til å begynne med. Buksemønsteret er i utgangspunktet posebukse uten sidesøm fra boka Sy til Barn. For anledningen helgt opp i min nyinnkjøpte krans. Veldig fornøyd med den også!

fredag 20. november 2009

Inspirasjon i posten og glede seg til barna er i seng..I dag fikk jeg Stof2000-katalogen fra i sommer i posten. Det er snille Leanne på sykroken.net som sendte den til meg siden jeg etterlyste den der inne. Jeg har forelsket meg sånn i noen miljø-bilder i den katalogen, og tenkte å bestille stoffer til puter og teppe på Åsa aitt rom som er under innredning.

Dessuten har jeg fått to meter av det herlig pippistoffet fra Åhlens i posten. Dette har jeg kjøpt av hjelpsomme Zeeglet på sykroken. Takk, snille! Ellers sitter jeg her og venter på at kvelden skal starte for alvor. Storesøster her besøk av ei venninne i kveld som skal overnatte, og lillemor sitter og ser i bok ved siden av meg. Mannen er ute i kveld. Har syplanen for kvelden klar, skal bare kose meg litt med jentene først.

søndag 15. november 2009

Nye merkelapper, resteprosjekter og orden i sysakene :o)

Endelig kom de nye Hemsydd-lappene fra minanamnband.se! Røde og fine var de. Men behovet melder seg stadig for flere farger, så det blir nok ikke lenge før ny bestilling.
Dessuten har jeg sydd to babyluer av skye-rester. Første gang jeg syr denne luemodellen. Brukte mønster fra Barn Igjen boka. Det er opprinnelig beregnet på stumme stoffer, men de ble gode likevel. Den blå er str 48 og den rosa er str 50 i følge mønsteret, men jeg synes de ble store til å være "babyluer". Prøvde den største på min snart 2-åring, og da var den bare litt knapp. Vel vel, dette er det første jeg har sydd noe helt uten mål og mening. Ikke er det til mine egne og ikke er de tiltenkt noen spesielle i gave. Det betyr vel at jeg har sydd mine to første "overskuddsprosjekter" og at de er til salgs om noen skulle være interessert. Kr 100 inkl porto. Vil tro at den minste (blå) passer fra 6 mnd og den største (rosa) fra 12 mnd. Ikke akkurat sesongen for dem nå, men jeg har dem nå liggende :o)

Det siste resteprosjektet er et forsøk på lappeteppe. Utgangspunktet var noen små restebiter fra piratstoffet som jeg ikke hadde hjerte til å kaste. Lette gjennom haugen med ribb, og fant noen farger som matchet (selv om det IKKE ser sånn ut på bildet..) Den skal få kant rundt og velur på baksiden og vatteres, men siden lappetepper ikke helt er min greie så har jeg ikke vatt liggende.

I helga har jeg ryddet i "hovedbeholdningen" av stoff. Det ble så fint at jeg bare måtte ta et bilde! Vanligvis er det kaos som er stikkordet over hele hobbyrommet, en nå har jeg i allefall orden i de nyeste og mest aktuelle stoffene (ikke spør hvordan det står til i scrappekroken eller med resten av stoffene..) For den som måtte lure; bildet på veggen er meg i 1.klasse og stabelen med Blafre-bokser er fremtidige julegaver.

SE, jeg strikker!


Etter at jeg oppdaget syinga for alvor har stikketøyet mitt fulstendig støvet ned.. Men i helga har jeg tatt det fram igjen. Strikker med pinne 8 og eskimo-garn; noe mindre duger ikke for min uålmodighet og forventning til produksjon nå om dagen. Nå mangler det ene prosjektet bare knapper. Kommer tilbake med flere bilder og full beskrivelse.

Litt UFO..
Denne har jeg sydd av to herlige høststoff fra etsy.com etter å ha blitt kraftig inspirert av denne forkletoppen som Ingeborg (made by molla) har sydd til Dea. Min ble ikke like kul, men er ganske fornøyd. Eneste problemet er at jeg enda ikke har fått sydd i knapp og lagd hempe.. Må få det gjort nå, så hun kan bruke den før høsten er over..

fredag 13. november 2009

Liten skredder

Ikke nok med at Eline har vært skredder. Hun har vært designer også. Jeg viste henne for ei stund siden at Siri og datteren hennes hadde samarbeidet om å sy et skjørt - og siden da har jeg stadig blitt spurt om når vi skal sy skjørt sammen. Og endelig ble det! Eline valgte stoffene selv, hun er nemlig veldig opptatt av hva som passer sammen. Valget falt på et stoff som innebar re-design. Stoffet har nemlig vært et stort, langt kappeskjørt og har tilhørt min mormor. Mønsteret er fra Meedom. Den lille skredderen klipte alle delene, og hjerteapplikasjonen har hun også tegnet selv. Hjerte måtte det selvfølgelig være, slik som på Jasmins skjørt. Når skjørtet skulle syes var det hun som styrte pedalen med hånda, det meste av tida satt hun på fanget, men jeg tror det tok litt lengre tid å sy et skjørt enn hun hadde trodd.. Når det kom til merkelapp så måtte vi selvfølgelig ha det også. Problemet var at jeg kun har røde lapper som det står Hemsydd på, og de matchet i følge designeren ikke fargene! De rosa med "mammas design" var også utelukket, så derfor fant vi ut at vi måtte lage en selv for anledningen. Så merkelappen er sydd på min enkle symaskin.

torsdag 12. november 2009

Her kommer en body!

Jeg har vært på jakt etter mønster til å sy body, har hatt tanker om å prøve meg på det lenge. Saken er at det ikke har vært så lett å finne, før jeg plutselig kom over et mønster som snille Zeeglet som har bloggen Leirfivel har laget og lagt ut her. Tusen, tusen takk! Mønsteret er str 68, stoff er økologiske uggler fra jofotex og ribb fra stoff og stil.

Bodyen skal gies bort til en liten ny verdensborger vi kjenner og får følge av en helt basic brun velourbukse. Ble ikke helt fornøyd med bildene verken med eller uten blits, men her er de to variantene

En UFO har landet


UFO i syverdenen er et uferdig/ufullført objekt. Det er et ganske kjent fenomen at noen plagg blir liggende halvferdige i påvente av for eksempel riktig tråd, matchende ribb, inspirasjon, tid, tvillingnål, strikk eller lignende. Denne UFO-kjolen har ligget ferdigklipt, ventende på matchende ermestoff i lange tider. Hadde planer om å ta med stoffet sist jeg var på stoff og stil men jeg glemte det.. På den siste Trondheimsturen ble faktisk s&s nedprioritert til fordel for IKEA, men jeg fikk kjøpt endel stoff der også jeg - blant annet stumt cericerosa velurstoff til ermene på denne. Både Eline og jeg ble fornøyd med denne.

Jentepirat

Storesøster har fått med seg at jeg har sydd pirat-gensere til noen gutter vi kjenner i det herlige piratstoffet fra mjukatyger.se. Det gikk ikke lenge før hun kom og bestilte en kjole til seg selv av det samme stoffet og begrunnet det politisk korekt med at jenter også kunne ha piratstoff. Så nå har det blitt piratkjole. Mønsteret er en kombinasjon av topp form 1 og skjørt form 1,5 fra meedom. Har ikke fått prøvd den på henne enda, men håper den passer. Den eneste jg har vist den til er hunden, og han likte den IKKE! Han begynte å bjeffe aldeles voldsomt da han fikk se kjolen som hang på veggen! Måtte ta den ned for å få han til å stoppe!

tirsdag 10. november 2009

Jeg har blitt utfordret!

Fikk denne utfordringen av min gode venninne Ingeborg som har bloggen Made by Molla

Første gang jeg er utfordret i bloggverdenen, så jeg må jo bare ta denne :o)

Skriv tre ting du husker som om det var i går:
1. Dagen min mamma døde i august 1996-. Det er 13 år siden allerede, men den dagen kommer jeg alltid til å bære med meg - heldigvis sammen med mange gode minner fra fine stunder vi fikk sammen.
2. Vel, skulle gjerne vært første gangen jeg møtte min kjære, men han gjorde nok ikke et veldig godt inntrykk ved første møte. Jeg husker det forsåvidt veldig godt, men vi har mange minner seo er bedre i de elleve årene vi har delt etter det. For eksempel husker jeg veldig godt da jeg fortalte at han skulle bli pappa for første gang, da vi forlova oss på toppen av brua til Innlandet i Kristiansund osv osv
3. Det må bli fødslene. De sitter liksom i kroppen - og det er noe mektig over kroppslige minner. Jeg har egentlig to veldig forskjellige, men begge to gode, fødselsopplevelser. Og det er en opplevelse å føde - i tillegg til den største premien av alle når det er over.

Skriv tre ting du misliker:
1. Husarbeid. Jeg synes det er dønn kjedelig å gjøre ting som straks må gjøres på nytt.. Som å vaske opp, støvsuge og vaske klær. Men det er jo koselig når man først har fått det rent og ryddig rundt seg da. Likevel, det er nok en kjent sak at jeg ikke er og aldri blir blant dem som prioriterer å bruke så mye tid på husarbeid.
2. Helgevakter.. Det er det jeg liker minst med jobben min. Helgene har jeg lyst til å ha sammen med familien.
3. Vanskelig å bare skulle velge en ting til.. Det er mange ting jeg gjerne skulle hatt med. Får prøve å begrense meg. Urettferdighet kanskje.

Skriv tre ting du liker:
1. Å våkne opp i helgene med senga full av armer og bein og kjenne at jeg er verdens heldigste kvinne og mamma. Og samtidig vite at vi har helga foran oss og bare skal kose oss sammen.
2. Hobbyenen mine. Etterhvert har det blitt mer og mer klart for meg at hobbyene mine, som stort sett er sying og scrapping, et veldig viktige for at jeg skal trives. Jeg liker veldig godt å skape noe, og det er så godt å benke seg på hobbyrommet når ungene er lagt. Det er ren terapi og påfyll i en travel hverdag. Når jeg scrapper eller syr har jeg ikke ledig hjernekapasitet til å tenke på problemer eller ha bekymringer samtidig, og denne avkoblingen fra herrdagens kjas synes jeg er fantastisk!
3. Jeg må nesten si jobben min. Ikke fordi det ikke er andre ting jeg liker bedre enn å jobbe, men fordi jeg er veldig takknemmelig for at jeg har en jobb jeg trives i og som gir meg mye.

Skriv tre fine bloggere du er innom ofte:
1. Made by Molla Ingeborg ble jeg kjent med da jeg gikk gravid med Åsa. Det viste seg etterhvert at vi hadde ganske mange felles interesser på hobby- og husfronten, og har de siste to åra inspirert hverandre vekselsvis til nye høyder! Er veldig glad for at jeg fikk dratt henne med meg inn i bloggverdenen også. Jeg digger interiørstilen hennes, og syns det er veldig kult at hun blogger om den også.
2. Heilt spesiell Denne bloggen har jeg fulgt nøye med på hels iden jeg ble obs på syblogg-verdenen. Kristin lager de mest fantastiske fargerike barneplagg! Veldig inspirerende bruk av stoffer og farger. Vi er så heldige å ha et par Heilt spesielle kjoler i hus også - jeg kunne ikke dy meg selv om jeg jo syr selv..
3. Jeg er evig fan av en gjeng med svenske sybloggere, mange av dem syr nesten bare av gamle stoffer, noe jeg synes er veldig kult! Missunner dem veldig tilgangen på stoffer. De herligsete er sygryn, naimas design og solig

Skriv tre sanger du hører mye på for tiden:
1. Jeg er ikke så veldig bevisst på hva jeg hører egentlig.. Om jeg hører musikk er det gjerne radio. Radio Norge er favoritten.
2. Om jeg skal si en sang nå for tiden må det bli Ambisions med Monkey Boys. Den digger vi hele familien. Inkludert hunden! For når den står på er det full herjedansien som gjelder!
3. Må jo bli Eline sine favoritter som vi hører ganske ofte. Både Malin og Celine er store idoler.

Skriv 3 tv-programmer du følger med på:
1. Vanskeligste hittil, for jeg følger faktisk ikke med på noe på TV.. Det hender jo at jeg ser på TV, selv om det også er sjelden. Men det jeg ser mest regelmessig er vel Barne TV og SuperQuis.
2. Liker å få med meg "gullrekka" på fredagskvelden.
3. Nei, mer enn det er det ikke å si.

Utfordre tre fine bloggere:
1. Cathrines Creative Dette er virkelig ei kreativ dame i ordets rette betydning som jeg har vært så heldig å bli kjent med gjennom scrappinga. Denne dama kjenner ingen begrensninger når det gjelder kreativ utfoldelse; hun strikker, hekler, maler, scrapper, lager kort og jammen kan hun ikke sy de mest avanserte kreasjoner også!
2. Rom for dill og dall Jeg lar meg stadig imponere over denne bloggen og selvfølgelig dama bak! Hun syr så MASSE og så mye fint! Utrolig herlig bruk av mønstrede stumme bomullsstoffer blant annet.
3. Hugleik design Dette er dama som nok uten å vite det satte meg på sporet av sy-blogg-verdenen! Jeg ble kjent med henne gjennom nettstedet tettinntil.no da lillemor var lita og vi var ivrige bæreentusiaster. Senere fulgte jeg en link fra tøybleieforumet tøybleier.no til Junes blogg hvor hun solgte klær hun hadde sydd. Jeg forelsket meg i en jakke som nå er lillemor sin og ble satt på sporet av en helt ny verden av stoffer, farger, mønster og inspirasjon.

onsdag 4. november 2009

Fornøyd med kveldens produksjon

Etter en altfor lang sy-tørke har jeg endelig funnet veien til symaskina i kveld.
Har planlagt å sy noe til gutten til ei venninne av meg som ble født i sommer. Og endelig fikk jeg gjort det i kveld. Er veldig fornøyd med å ha fått gjort det, selv om jeg er litt usikker på resultatetet.. Orange velur og brun ribb fra s&s. Uglene er økologiske og kommer fra jofotex :o)Mønster er meedom, form 1, str 74. Synes både buksa og genseren ble veldig store, men det er vel ikke verre enn at han vokser i det. Håper gaven faller i smak i allefall.