lørdag 31. oktober 2009

Lørdagskos, til tross for vakt..Jeg har vakt for andre helg på rad, og det har vært ganske travelt i det siste på både den ene og den andre fronten.. Det har derfor blitt så som så med helgavasken for å si det sånn! Det så en stund litt dystert ut i forhold til å ro i land en fredelig stund i sofaen en lørdags kveld, men etter litt selektiv rydding og noen tente lys så det hele ganske mye bedre ut.
Eline har vært på sin første Halloween-feiring i kveld. Stor stas og kle seg ut som heks i karnavelskosymet fra sist vinter.

tirsdag 27. oktober 2009

Gammelt på nytt

I går sydde jeg en kjole til storejenta som jeg har hatt liggende ferdigklipt en stund. Mønsteret er fra Ottobre 1/09, og jeg må si at den var veldig morsom å sy! Den er sydd av noe nytt og noe gammelt stoff. Det prikkete er nytt fra ebay, og det blomstrete er et godt brukt dynetrekk som min mor hadde som ung på begynnelsen av 70-tallet. Både jeg og Eline synes det er litt morsomt at mormors gamle dynetrekk lever videre i kjolen hennes. Den er allerede brukt i barnehagen i dag.
Her er Eline og kjolen foreviget sammen med lillesøster i min gamle kosedress. Ekte retro. Synes den er dødskul, og veldig deilig å ha på henne. Her er vi som dere skjønner i gjenbruksmodus om dagen!

mandag 26. oktober 2009

Pirater i lange baner - første "masseproduksjon"


Dette er første gangen jeg syr flere plagg i samme stoff og design på denne måten. Kjøpte noen meter piratstoff fra MjukaTyger.se, og nå har det blitt til 4 gensre som alle skal gis bort til gutter vi kjenner. En i str 4 år, en i str 5 år og 2 i str 7 år. Alle er mønster fra Meedom. Tre av genserenen er helt like med ermer i svart ribb fra s&s, samt ribbkanter nederst, på ermene og i halsen. Den siste er litt annerledes, den har ermer i piratstoffet og ribbrouleau-kant (som de kaller det i meedombøkene, har ikke bedre ord..). Ganske fornøyd med produksjonen, selv om jeg ser nå at det svarte i piratstoffet ikke er helt svart, mer mørk brun.. Men jeg synes svart matchet fint i allefall.

Dette..


..er noe av det kjipeste jeg vet! Kjøpte ny tvillingnål på lørdag. Brukte den for første gang i dag! Ble akkurat ferdi me ett plagg før den knakk.. Arg! Noen som har tips til hvor man kan kjøpe billige tvillingnåler? Koster 43 kr stykket i min sybutikk..

Vognpose

Denne vognposen sydde jeg for en stund siden, og hadde ikke tenkt å blogge om den, men så fikk jeg spørsmål fra ei gammel studievenninne på facebook som hadde vært innom bloggen min. Koselig! Hun venter baby i januar og hadde tenkt å sy vognpose. Lovde henne å legge ut bilder av den jeg har sydd her. Jeg har brukt en voksipose som mal, men har forandret litt siden stoffet jeg brukte bare var 110 cm bredt (elefantstoffet). Innsiden er babycord, begge stoffene fra stoff og stil. Inni har jeg brukt ei billig sommerdyne (type 39 kr) fra jysk, som jeg klipte samme form som posen og kastet over rundt. Blir passende til en vår- og høstpose. På vinteren har vi brukt lammeskinnspose eller voksipose. Det går sikkert an å sy en tykkere dyne inni også om man vil. Den lukkes med knytebånd som jeg har sydd i samme stoff , festes på 3 plasser.


lørdag 24. oktober 2009

Nya tyger!


Merker jeg blir litt svensk av denne syhobbyen min. Har alltid syntes at svensk har vært så kult et språk, og nå er det en del av hverdagen min, gjennom stoffbutikker og syblogger.
Nå har jeg fått masse nye stoffer den siste tida uten i det hele tatt å ha hatt tid til å sy. Men herlige stoffer er det, så jeg kan i allefall vise dem fram.
Stoffene er fra jofotex og jnydesign.

torsdag 22. oktober 2009

LONDON-tur!


Den 15. - 19. oktober var jeg og min kjære i London på kjæreste-tur. Storkosa oss på tur uten ungene for første gang på ganske lenge. Jeg hadde store forhåpninger om stoff-shopping i London, men fant ikke helt det jeg lette etter. Var rundt på forskjellige markeder for å prøve å finne vintage-stoffer, men det var ikke å oppdrive! Fant MASSE gamle klær og antikviteter bl.a på Portobello Road, men stoff så jeg ikke noe til. Vel, det er noe som sier meg at jeg skal få sydd ramover likevel..

Vintage-girls

Må bare vise fram noen herlige gamle plagg som jeg fant på min mormors loft.
Først ute er Åsa i en forklekjole som mormor sydde til meg i 1980.

Og her er Eline i en kjole som mormor sydde til min mamma da hun var lita. Den er fra slutten av 60-tallet. Snittet er litt gammeldags, så jeg hadde planer om å sy den om, men når det kommer til stykket så har jeg rett og slett ikke hjerte til det.

Første "gutteplagg" ;o)

Siden jeg har to jenter blir det mest rosa, rødt og feminine linjer. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe det herlige piratstoffet fra MjukaTyger.se for å sy gutteplagg :o) Her er den første ferdig. Ble ganske fornøyd med den. Mønster er meedom for 1 str 4 år. Ribbkant rundt ermer, hals og nederst. Ribben er svart, fra stoff og stil.

tirsdag 13. oktober 2009

En kosegenser til storeprinsessa

Denne genseren forelsket jeg meg helt i i stoff og stil katalogen i fjor. Hele antrekket er avbildet i katalogen i samme farger som jeg har sydd det i.. Mønsteret er også s&s. Da jeg begynte å sy var det lettest å bare følge mønster og bilder til punkt og prikke. Ble i grunnen fornøyd med den, selv om prinsessa gjerne skulle hatt den mørkerosa. Genseren (og tilhørende kosebukse som ikke er avbildet) er sydd i støvet rosa chenille/velour fra stoff og stil. Kroneapplikasjon etter eget hode.

mandag 12. oktober 2009

Blafre-levering fra Ingeborg


I ettermiddag var ingeborg som har madebymolla.blogspot.com innom her ned masse blafre design bokser. Hun forhandler dem. Veldig fine bokser, praktiske både til mat og oppbevaring. Så nå har jeg faktisk flere julegaver "i boks" ;-)

lørdag 10. oktober 2009

En kjole etter inspirasjon fra Heilt spesiell

Jeg har kjøpt hver sin kjole til jentene mine fra Heilt Spesiell. Vi bare elsker kjolene og hennes design her i huset! Helt fantastiske plagg! Da vi satt og skulle velge ut forelsket Eline seg i flere av kjolene og de har hun ikke glemt! Så derfor har jeg sydd en kjole til henne etter inspirasjon fra Kristins herlige kjoler.

fredag 9. oktober 2009

Til alle stoffavhengige..

Jeg har ikke hatt så mye overskudd og tid til sying i det siste, men håper det blir bedre i helga!
I mens har jeg laffet litt rundt i bloggverdenen. Fant denne morsome hyllesten til stoffer og trøsten for oss stoffavhengige hos Lykketing:

Kjøp nye stoffer med god samvittighet!
Bare hør her:
Stoffer isolerer skapet det oppbevares i
Stoffkjøp hjelper til å holde konjunkturene i gang
Stoffkjøp er billigere og morsommere enn psykiatri
Stoffer behøver ikke oppbevares i kjøleskap
Stoffer skal ikke tilberedes for å nytes
Stoffer skal ikke mates, byttes på eller mosjoneres
Stoffkjøp er ikke umoralsk, ulovlig eller fetende
Stoffer roer nervene og tilfredstiller sjelen
Stoffer er bra til å dekke tomma flater, f.eks strykebrettet, kjøkkenbordet eller gjesterommet...
Stoffer tilfredstiller din legning etter skjønnhet og inspirasjon, i alle fall fire ganger; når du kjøper det, når du titter på det, når du syr noe av det og når du benytter den saken det til slutt ble til
Stoffer er oftest billigere enn bildeler, båtutstyr, golfutstyr og fiskesaker.
Den som har mest stoff vinner!
Du får lov til å kjøpe mere stoff, det har DU fortjent...

Ha en god dag!!

tirsdag 6. oktober 2009

Nightingale tunikaen fra OTTOBRE 4/09Denne tunikaen har jeg hatt lyst til å lage siden jeg så den første gang i Ottobre Design 4/2009. Forelsket meg sånn at jeg måtte bestille Hilco-stoffet som var brukt også, men siden den så litt avansert ut for mine syferdigheter så var det tryggeset å sy en "prøveversjon" i et litt rimeligere stoff (det andre stoffet kostet 264 SEK pr meter..). Denne er sydd i retroinspirert pære-stoff fra ebay med detajer i prikkete babycord fra S&S. Den mangler pynteknapper øverst, har tenkt å bestille knapper fra snella og petronella med snuppe gull på :o)

mandag 5. oktober 2009

Første to luer

Høsten (for ikke å si vinteren..) har kommet for fullt til Molde, og inspirert av så mange i syblogg-verdenen har jeg sydd mine første to luer. En rosa möln-lue til Eline og ei elefantlue til Åsa. Elines lue tegnet jeg mønster til selv etter å ha sett på Made by ME sin beskrivelse. Det gikk litt raskt, for jeg her tegnet 6 "tunger" i stedet for 4. Den funker jo på et vis likevel, men det ble litt klumpete i topen. Ellers var beskrivelsen veldig fin når jeg skjønte at den ikke skulle vrengsyes, men kom til å få en vrangside. Etter at jeg var ferdig fant jeg en flott beskrivelse av hvordan tegne luemønster på Alvinea sin blogg. Den skal jeg prøve så snart jeg får tid! Den er tegnet og ligger klar - veldig enkelt! Lua med elefantene har jeg tegnet mønster til etter ei Kivat-lue som Åsa har som jeg syns er så søt. Den lua har knying og dusker i spissenen, men det funker veldig bra uten også.

Her er go`jentene med de nye luene sine: