mandag 28. september 2009

Loppis-duken som ba om å få bli snurreskjørt

Jeg og jentene var på loppemarked forrige helg. Veldig sjelden det er loppis her omkring, iallefall som jeg har fått med meg. Jeg var primært på utkikk etter gamle stoff og fant to ulike duker som jeg tenkte det kunne bli noe av. Den ene var en stor rund duk med blomster i blått, hvitt, gult og orange:



Denne duken bare BA om å få bli et snurreskjørt! Den var litt stor, så jeg klipte av det meste av den blå kanten. Resten var lekende lett - jeg klipte bare hull i midten satte på ribb med strikk i og sydde skråbånd rundt kanten nede.


Her er actionpics fra i dag tidlig:



Eline i nytt snurresjørt, Åsa i ny forklekjole (se under) og rampehunden Texas med en stjålen blomst..

Her er snurrekjolen in action:


Åsa måtte prøve på seg den nye forklekjolen som endelig fikk knapper i går kveld. Den sydde jeg på sykveld forrige tirdsag hos Ingeborg som har madebymolla-bloggen. Den er vrengsydd i dongeri på ene siden med lomme laget av en gammel loppis duk. Andre siden er laget av gardinstff fra et tekstil-utsalg her i byen. Den fikk trykknapper - da jeg ikke er helt venn med knapphullssying..


søndag 27. september 2009

En singlett i høststormen

Her er en singlett som jeg sydde til Eline litt for sent til at hun fikk brukt den oe særlig i sommer. Var tenkt til dette skjørtet, men det måtte en langermet genser til i stedet.
Singletten er stor nok til å vente på neste sommer den, så det er ingen krise. Men tenkt jeg skulle vise den fra i allefall. Mønsteret er veldig søtt syns jeg, det er et gratismønster som jeg fant på Ottobre Design - sidene. Bare og printe ut og legge bitene sammet til et mønster.

fredag 25. september 2009

Bukse til restetoppen og enda mer kaniner!

Denne sydde jeg for ei stund siden til Åsa. Mønsteret er fra Barn Igjen, str 98. Synes den ble søt med zoo-stoff til lommer og kant nede. Interlock og bred strikk i midja.


Jeg har hatt fri fra jobb i dag og sydde en tunika til Åsa, og malte første strøk på veggene på rommet hennes. Resultatet av det første ser du her (rommet får vi komme tilbake til når det blir ferdig):


Mønsteret er fra Ottobre design 4/2009, og stoffvalg er kraftig inspirert av Kristin som har bloggen som heter HeiltSpesiell. Jeg har forlenget tunikaen litt og sydd ribbkant nederst i stedet for å sy opp kanten. Str 98. Kaninstoff fra jnydesign, ribb fra s&s (takk ingeborg!)

Knytekjole og skjønne kaniner

Den røde knytekjolen er til Eline. Mønsteret har jeg tegnet selv, og kjolen ble veldig søt på. Rød velour og ribb fra stoff og stil.

Den gule tunikaen er sydd i herlig interlock med kaniner fra jnydesign.se. Mønsteret er Muksis-tunika fra Ottobre 1/2009. Den er str 92, men jeg forlenget den litt, Åsa er str 92 - 98 nå, og den passet fint. Kanter og tights er brun interlock, også fra jnydesign. Tights er Meedom form 0 str 92.

onsdag 23. september 2009

Prikk til prikk..

Dette prikkete stoffet kjøpte jeg på stoff og stil i sommer. Hadde tenkt å sy en bluse til meg selv av det, men nå har det blitt en 3/4 bukse til Eline og prototypen på en knytebukse til Åsa. Den første er etter mønster fra stoff og stil, den andre har jeg tegnet mønster til selv med støtte i selebuksemønster fra Barn igjen boka. Både jeg og Åsa er veldig fornøyde med knytebuksa, og det kommer nok til å bli flere i lignende fasong etterhvert. Nederst er et nærbilde av merkelappene mine. Bestilte dem før jeg fikk meg blogg og bestemte meg for navnet Hemsydd. Må nok bestille meg nye lapper snart :o)

tirsdag 22. september 2009

Min første re-design!

Har hatt denne tynne ullgenseren liggende lenge med tanke på at den kanskje kunne syes om til noe. Den har vært min i yngre, tynnere dager og den var veldig god, men altså for liten. En kveld jeg fikk ånden over meg ble den til en liten tunika til Åsa, cirka i str. 2 år. Er fornøyd med den, bortsett fra halsen som jeg bomma litt på.. Om jeg gidder sø gjør jeg nok om litt på den. Turde ikke prøve meg på så stram ribbekant i ull nemlig, var redd den ville rakne.

mandag 21. september 2009

Tre resteprosjekt

Her er to omslagsbluser og en annen bluse som jeg har laget av restestoff. Det blomstrete stoffet er rester etter to kjoler jeg sydde til jentene. Den kortermede omslagsblusen er laget av et japansk stoff som jeg har sydd denne kjolen av før. Måtte bare utnytte restene og var så fornøyd da jeg fikk nok til den. Men legg merke til at mønsteret er blitt opp ned! Ja, ja, hvis jeg hadde sett det før jeg sydde så hadde det ikke blitt noen bluse, det hadde det ikke vært nok til. Omslagsblusene er laget etter mønster fra Barn igjen-boka. Ble særlig fornøyd med den blomstrete, blir glad av å se på den. Den siste er faktisk rester etter en kjole til Eline som ikke er fordig enda. Den mangler ermestoff i den perfekte rosafarge.





søndag 20. september 2009

Søstrene Hemsydd :o)

Her er godjentene mine i hemsydde kreasjoner.














Settet til Åsa lagde jeg for et par uker siden, men siden det ble tatt i bruk med det samme så har jeg ikke fått tatt bilde av det. Settet er sydd av herlig interlock fra jofotex med landskapsmotiv. Genser er meedom str 86, råd ribb fra S&S, geckos kant nederst er veldig kjekk! Buksa tror jeg nesten jeg kan si er eget mønster, for å få nok ut av landskapsstoffet er nemlig buksa en mellomting mellom meedom form 0 og form 1. Den har i tillegg fått lange ribbekanter nederst for å bli lang nok. Rød ribb med strikk i midja.



Fantastisk nok fikk jeg også sydd et skjørt til storesøster av det samme stoffet. Jeg hadde bare 0,8 meter så stoffet er godt utnytta til 3 plagg

Første og siste gag jeg syr i stripete velour! Argh...

Eline forelska seg i et rødt og rosa-stripete velourstoff sist vi var på Stoff og Stil. Hun bestilte kjole av det stoffet. I går kveld gikk jeg løs på oppdraget. Det var utrolig vanskelig å få stripene til å legge seg der de skulle i sømmene!! Det underste stoffet ville bare skli unna uansett hvor mye jeg nålet.. Men det ble da på et vis til slutt. Eline ble iallefall fornøyd, og tok den på i dag før jeg fikk tatt bilde. Så derfor kommer actionbilder.

Mønsteret er laget med utgangspunkt i Meedom. Har brukt korte ermer form 3, rynket dem på toppen og sydd dem på kjoleliv form 1. Ermene videre er laget etter mål, er like brede (10cm) hele veien ned. Skjøtet er laget 140 cm vidt. Str er 7 år. Den ble litt vid, men egentlig ganske fin på.

Avbildet med skiltet hun nettopp ar laget for å ha på døra til rommet sitt ("ikke rot på rommet")












Forklekjole a la gardin

Mitt første forsøk på forklekjole. Synes denne type forklekjoler er så søte, men har slitt litt med å finne mønster. Dette er fra Sy til barn 1 - 4 år. Forandra litt på det i halsen, men har planer om flere forbedringer. Dette er sydd enkelt i et gardinstoff kjøpt på salg med skråbånd rundt kantene.







mandag 14. september 2009

Sveve på rosa skyer..

Vel, skyene er vel hvite da men..
Her er et sett jeg nettopp har sydd til storesøster. Skjørtet er kraftig inspirert av et skjørt jeg så på gecko-bloggen Fargene har selvfølgelig prinsessa valgt selv. Sydde i utgangspunktet singlett til, men desverre ikke før sommeren var over, så jeg måtte sy en langermet genser til også.

Mønster; skjørt eget. Skjørtet har fire "biter". Genser er Meedom str 7 år. Nederst har jeg sydd denne veldig kjekke kanten (som også kan brukes som løpegang til strikk i midja) fra den samme fantastisk inspirerende bloggen att-sy-en- gecko.


Elefantgenser


Elefantgenser til Åsa av brun elefantinterlock fra jofotex.se

Herlig retro stoff som man rett og slett blir glad av å sy av! Har det samme stoffet i rødt og lilla liggende for fremtidige kreasjoner :o)

Mønster: Meedom form 1, str

92. Raglan-ermer.

søndag 13. september 2009

Sett til Åsa i "möln-stoff"


Her er et sett jeg lagde til Åsa i herlig interlock fra jnydesign.se. Stoffet er brunt med hvite skyer eller möln på svensk. Turkis ribb til ermer og kanter er fra stoff og stil. Mønsteret er Meedom form 1, buksemønsteret er forandret litt nederst, har fått rettere bein. Størrelsen er 92, men Meedom er nok litt store i størrelsene, buksa er forsatt litt stor enda hun bruker både 92 0g 98 vanligvis.

lørdag 12. september 2009

Jeg har sydd et drops!

Store prinsessa mi er veldig opptatt av klær og liker godt å sitte å bla i stoff og stil katalogen og "bestille" seg klær. Tidlig i sommer fant hun en "nydelig" prinsesse-kjole som hun hadde sååå lyst på. Jeg syntes ærlig talt den var helt grusom, og prøvde å bare glemme den bestillingen. Men så, i i ferien vår var vi inom Stoff og Stil i Drammen, og da fikk hun se stoffet igjen og katastrofen var ikke til å unngå.. Den var ekkel å sy, og ikke ble den særlig bra heller. Men "kunden" er veldig fornøyd med den. Den er sydd dobbel, transparent stoff ytterst og rosa sateng innerst.


Første plagg i stretch stoff

Etter å ha sydd en del plagg i "vanlig" bomll fikk jeg lyst til å prøve meg på å sy i ribb/stretchstoff. Stoffet og mønsteret er Stoff og Stil og resultatet ble en singlett til storesøster, str 8 år.
Her er den i bruk. Lillesøster har også på noe hemsydd; ei bukse sydd av en gammel duk fra en bruktbutikk :o) Deilig stoff, kjennes ut som en slags lin-bomullsblanding. Mønster er fra Sy til barn, heter bukse uten sidesøm og har veldig god passform.

Sommerskjørt






Sydde flere sånne skjørt i sommer, både til jentene mine og andre små prinsesser vi kjenner.

Mønsteret er fra Barn Igjen, stoffer er stoff og stil (rosa) og Amy Butler (lysblå)

fredag 11. september 2009

To-i-en kjole

Jeg fant en fin forklaring på hvordan sy en vendbar kjole på pickles.no. Den måtte selvfølgelig prøves! Var veldig grei oppskrift å følge. Den første kjolen ble en prøveklut av noe restestoff, før
jeg gikk løs på en "skikkelig" kjole til Åsa. Jeg brukte mønsteret til spencerkjole fre boka Barn igjen som utgangspunkt.




















Her er kjolen som ble til etter at jeg hadde øvd meg litt:




















Den ene siden er et herlig japansk stoff kjøpt på etsy.com fra pomador24. Den andre siden er brun cordfløyel fra stoff og stil hvor jeg har applikert en babuska etter mønster fra Ottobre Design. Ble veldig fornøyd med denne :o)








Bursdagskjolen til Eline

Denne sydde jeg i juni til eldstejentas bursdag.
Mønster og stoff er fra Stoff og Stil. I begynnelsen var jeg litt opphengt i å lage ting akkurat som jeg hadde sett dem, så den er identisk i stoffvalg som en kjole i s & s katalogen fra i fjor sommer..



torsdag 10. september 2009

Like kjoler til jentene



Disse kjolene ble til i vår like etter at jeg hadde fått sybassillen i hus. Omtrent samtidig som jeg fant fram til syblogg-verdenen fikk jeg låne ei bok av ei venninne som heter "Barn igjen" og er skrevet av Lisbeth Bjørndal. "Vil du ikke låne denne, Astrid, du som syr?", sa hun. Fram til da hadde jeg jo nesten bare sydd meitaier, men høfflig som jeg er lånte jeg boka. Den ble liggende nesten uåpnet fram til jeg plutselig fikk overdose inspirasjon og satte i gang!


Mønsteret til kjolene er da henta fra Barn igjen boka og er str 92 og 122. Stoffet er kjøpt på etsy.com og er fra Alexander Henry om jeg ikke husker helt feil. Heldigvis har jeg lært ganske mye om sying siden jeg sydde disse - jeg kunne ikke sy på skråbånd/kantingsbånd engang då jeg lagde dem.. Men de ble da ganske kule og jentene har brukt dem masse i sommer. Utrolig herlig stoff!


Første klesplagg







.. var en sommerkjole/tunika til storesøster som så dagens lys i fjor høst. Ble ikke veldig fornøyd med den, så det ble med den ene. Lenge. Men så - tidlig i sommer - ble jeg veldig inspirert av Hugleikdesign og Rødtoppdesign sine blogger som jeg tilfeldigvis fant fram til gjennom tøybleier.no. Jeg kjøpte en nydelig jakke og ei deilig knytebukse til minstejenta fra de to - og med på kjøpet fikk jeg sybassiller! Det åpnet seg en helt ny verden av stoffer, blogger, bøker, blader og inspirasjon!

Flere meitaier

Her er noen flere av meitaiene jeg har laget. Den blomstrete med turkis dupioni ble solgt. Under er pappan som bærer eldstejenta (på bildet nesten 4 år) som ble veldig sliten i beina på vei hjem fra byen en lørdag formiddag..
Bunadsmeitaien er sydd av vestestoffet til trønderbunad. Neste er eldstejenta med bamsen sin i meitai :o) Aller nederst er meitaien vi bruker mest nå som lillemor nærmer seg 2.






















Starten

Her er det allerførste jeg sydde siden forkle i femte klasse. Det er en meitai, en asiatisk bæresele til å bære babyer og småbarn i på ryggen eller magen. Jeg hadde kjøpt en meitai til lillemor og oppdaget hvor genial den var å bære henne i. Jeg tenkte at det umulig kunne være så vanskelig å sy en selv - og satte igang etter endel research på forhånd. Denne ble gitt bort til ei venninne i mars i 2008. Etter det har det blitt mange meitaier, både il oss selv, som har blitt gitt bort i gavo og også noen som er sydd på bestilling.

Endelig blogger!

Jeg har vært heftig snikleser av diverse hobbyblogger lenge, i starten mest scrapbooking, men nå etterhvert bare syblogger. Har tenkt på lenge men bare ikke kommet igen med å blogge selv. Hovedgrunnen har nok vært at min tilmålte hobbytid har gått til stoffshopping og sying. Når jeg nå begir meg ut i blogg-verdenen er det med skrekkblandet fryd. Vi får se hvordan det går :o)